HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KRİPTO…

27 Nisan 2021 Salı Saat: 11:26

TDK ye göre siyasal inancını gizleyenlere ve gizli olan şeylere kripto denirmiş.  

FETÖ nün içimizde saklanmış kriptosunu ararken şimdi başımıza paranın kriptosu musallat oldu. Kripto para aslında şifreli paraymış. Yani elle tutulur, gözle görülür, fırından ekmek, marketten peynir almaya yarayan paralardan değilmiş.

Riskleri ile ilgili söylentiler yayılıp kanuni düzenlemeler yapılmaya çalışılırken bombası patladı. Herhangi bir değere bağlanmamış bir varlık olan kripto para aracı kurumların hizmet web tabanları üzerinden alınıp satılırken kuş olmuş Arnavutluk’a uçmuş.

Yahu bu millet adam olmaz mı desek, bu millet hiç mi akıllanmaz mı desek bilemedim.

Önce bankerlerle başlayıp saadet zincirleri ile devam eden kolay ve hızlı para kazanma furyalarında her defasında binlerce kişinin para ve mallarını nasıl kaybettiklerini maç izler gibi izlemiş bir millet nasıl olur da hiçbir ders almaz akla zarar vallahi.

İnterpol, polis, mağdurlar kripto paranın aslında kendi kripto olan ceo’sunun peşine düştüler. Ceo yakalanırsa hapse atacaklar konu kapanacak. Ama asıl konu bitmeyecek.

Benim kurnaz milletim mutlaka ama mutlaka başka bir kripto tosuncuk bulup paralarını ve mallarını tekrar ona yatıracak. Aynı filmleri tekrar tekrar bıkmadan, usanmadan, utanmadan maç izler gibi izlemeye devam edeceğiz.

Vaaaay alçak kripto, şerefsiz dolandırıcı, hırsız diye suçlayıp duracağız bu tür uyanıkları.

Yahu bir kerede dönünde kendinize bakın. Sizin bu iş de hiç mi suçunuz yok.

Kolay ve hızlı para kazanmanın dayanılmaz hafifliği içindeyken öve öve bitiremediğiniz bu tür saadet zincirlerinden paranız batınca neden şikayet ediyorsunuz.

Bak bakalım etrafına! Gariban, fakir, işsiz, evine ekmek götüremeyen tek bir insan var mı kriptocuya para kaptıran? Yok! Olmaz da zaten!

Sende demek ki riske atacak para varmış ki oynamışsın bu oyunu ve kaybetmişsin. Gitmişsin şimdi de geri zekalılığının bedelini polise, savcıya, hâkime iş yükü olarak ödetiyorsun. Devleti yoruyorsun.

Bu ülkenin bu hale gelmesinden seçmen suçludur diyenler sonuna kadar haklı vallahi. Salağın bu kadar çok olduğu yerde hangi seçimden doğru iktidar çıkabilir ki?

Daha parasını ne yapacağını, nasıl değerlendireceğini bilmeyen, hızlı ve kolay para kazanmayı yaşam amacı haline getirmiş biri, oyunu nereye vereceğini nerden bilsin? Vallahi bu tür salaklıkları yapanları duydukça gelecekten umudumu yitiriyorum. Allah daha beter etsin sizi!

Annem hep; “Oğlum altından ve üstünden hava geçen şeylere paranı verme” derdi. Haklıymış vesselam!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları