HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

HER ŞEY DEVLETTEN Mİ BEKLENİR?

20 Mayıs 2021 Perşembe Saat: 10:05

Pandemi sürecinde ki mağduriyet haberlerini okuyunca ağzım açık kaldı. Meğer ülke çoktan batmış, bitmişte kimsenin haberi yokmuş. Hele ki şu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’in esnafların mağduriyeti ile ilgili hükümete yaptığı eleştirilere de pes dedim. Yani insan bu kadar olur.

Çeyrek asırdır oturduğu koltukta esnafların kalkınmasına yönelik şimdiye kadar parmağının ucunu bile oynatmayan Palandöken, hükümeti günah keçisi yapmış. Madem ki her fırsatta bu kadar sözde yaptığın eleştirilere açıksın, bir eleştiri de benden sana gelsin ha ne dersin?

Palandöken senin Konfederasyonuna bağlı yüzlerce esnaf odası var. Türkiye’nin en fazla üyesine sahip Konfederasyonların başında geliyor. Peki şimdiye kadar kriz, afet vb. gibi durumlarda dahi normal koşullarda esnafa verdiğin kredilerde hangi kriterleri ve şartları arıyorsun? Normal bir kredi verirken bile 20 küsür evrak, kefil, kefilde sicil temizliği vs. aramadığın koşmadığın şart yok.

Türkiye’nin parasal olarak en zengin Konfederasyonundan birinin de başkanısın. Peki bu güne kadar veya başkan olduğun günden bu yana esnafa ne zaman bir can suyu paketi sundun? Koşulsuz, bedelsiz, faizsiz ne zaman koltuk çıktın? Ben söyleyeyim mi hiçbir zaman sen esnafına sahip çıkmadın, çıkamadın.

Bunca yükün, bunca sıkıntının içerisinde daha iki gün önce esnaflara destek paketini senin eleştirdiğin hükümet sunmadı mı? Çaycısından çorbacısına, terzisinden berberine herkese destek kim sağladı Palandöken? Söyler misin sen sağlamadığına göre kim sağladı?

Bu arada sevgili okuyucularım beni yanlış anlamasın. Ben ne AK Partinin borazancısıyım ne de iktidarın. Söz konusu olan devletin selametidir bana göre. Devlet bu zor şartlar altında bile imkanları ölçüsünde esnafına, çiftçisine, memuruna, işçisine imkan tanıyorsa hakkını da kimseye yedirmem bilesiniz. Kimse de bu hususta kusura bakmasın.

Devletin bu zor süreçte bana göre çok acil yapması gereken iki önemli konu ise birincisi iki bin liranın altında maaş alan emeklilerin durumunu düzeltmek, ikincisi de acilen bir defaya mahsus şu kara liste ve yasal takip olayına tam bir sicil affı çıkarmaktır. Şu an da Türkiye’de en acil ve en önemli olan iki konu bunlardır.

Biz Türk Devletinin evlatları olarak sana bir söz hatırlatması yapayım. Atalarımızın çok güzel bir sözüdür. “Her şey devletten beklenmez” diye sana da hatırlatmış olayım. Demek ki neymiş? Her şey devletten beklenmezmiş bana hak veriyor musun Palandöken?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları