HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

UFKUMUZ GENİŞ Mİ GENİŞ!

18 Haziran 2021 Cuma Saat: 07:31

Bu hafta başında yazdığım yazıda Ordu’ya Hukuk Fakültesi talebinde bulunmuştum. Tabi ki Ordulular adına bu talebi dile getirmiştim. Ülkemizde devlet ve özel üniversitelerde toplam da 135 Hukuk Fakültesinin olduğunu elbette biliyorduk. İstedik ki Orta ve Doğu Karadeniz’e de hitap edecek ve ihtiyaca cevap verebilecek bir Hukuk Fakültesi de Ordu Üniversitesine konuşlandırılsın.

“Hukuk Fakültesi İstiyoruz!!!” başlıklı yazımı sosyal medya hesaplarımdan da paylaşınca beraberinde ne beklentiler çıktı ne beklentiler. Gördüm ki, Ordumuz boş değil. Sıralanan taleplere baktığımda vatandaşlarımızın ufuklarının ne kadar geniş olduğu beni de ziyadesi ile memnun etti.

Bakın Ordu’ya Hukuk Fakültesinin yanı sıra bir Eczacılık, İşletme, Eğitim Fakültesi açılması ayrıca istihdam yaratacak; Gemi İnşaat Mühendisliği, Uçak ve Helikopter Yapım Mühendisliği, Otomobil Yapımı ve Yedek Parça Yapım Mühendisliği kurulması konusunda ciddi beklentilerin olduğu ortaya çıkınca bunların gerçekleşmesi halinde istihdam edilecek kişi sayısı da aklıma geliverdi.

Bana göre bunların topyekûn gerçekleşmesi halinde en az bu bölümlerde yaklaşık Yüz Bin (100 000) kişi istihdam edilir. Yani şu an ki nüfusumuzun 7/1’i istihdama kavuşmuş oluyor. Tıp Fakültesini, Eczacılık Fakültesi ile süslemek, Limanımızı Gemi İnşaat Mühendisliği ile bezemek, Ordu-Giresun Havalimanımızı Uçak ve Helikopter Yapım Mühendisliği ile taçlandırmak ve Otomobil Yapımı ve Yedek Parça Yapım Mühendisliği ile de pik yapmak harika olmaz mı?

Vallahi neme lazım! Bana göre bu şehrin ufku geniş mi geniş. Beklentiler haklı beklentiler değil mi? Talepler makul ve haklı talepler değil mi? Ordu, bunların hepsini hak ediyor mu? Etmiyor mu? Ufku geniş olanın hedef ve başarı kitlesi de bir o kadar yüksek olmaz mı? Varın gerisini siz düşünün.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları