HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

1 TEMMUZ’DAN SONRA GEVŞEMEYELİM!

28 Haziran 2021 Pazartesi Saat: 09:36

Koronavirüs vakalarının azalması ve ölüm oranlarındaki düşüş nedeniyle normalleşme sürecine geçen Türkiye'de geçici süre kapatılan alışveriş merkezleri (AVM), yeniden kapılarını açacak.

Ancak, bu normalleşme sürecine eskiye dönüş olarak bakılmamalı. Virüse karşı yeni normlarla birlikte yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Çünkü uzmanlar, bu normlara dikkat edildiği sürece vakaları tamamen bitirmek mümkün olduğunu sık sık söylüyorlar.

Sizler için yaptığım bütün araştırma ve incelemeler sonucun da gördüm ki uzmanlar, normalleşme sürecinde ikinci atağın başlamaması için kurallara uyulmasının ve gevşeme yaşanmamasının oldukça önemli olduğu görüşünde.

İkinci bir atak riskine karşı yetkililerin titizlikle hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Bilim Kurulu da, bu normalleşme sürecinde de sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması, kapalı alanların havalandırılması ile maske alışkanlığının devam ettirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Yine açılan mekanlarda yığılmaların önüne geçilmesi için randevulu sistemi bir seçenek olarak sunan Bilim Kurulu; bu mekanlarda sosyal mesafe ile hijyen kurallarına uyulması ve maske kullanımına titizlikle devam edilmesi gerektiği kanaatinde.

Türkiye’nin pek çok Avrupa ülkesine göre süreci başarılı yönettiğini düşünürsek, hiçbir hastanın açıkta kalmadığını ve tedaviden mahrum edilmediğini görebiliriz. Daha erken dönemde yani beşinci haftada Türkiye’nin pik noktasına ulaştığını biliyoruz. Bu durumun da vakaların iyi yönetilmesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

İşte bu kadar titiz ve hassasiyetle yürütülen süreci, berbat etmemek için siz siz olun sakın rehavete kapılarak gevşemeyin. 15 aylık emeği kimsenin heba etmemesi gerekmez mi? Bu süreçte herkesin kendinden mesul olduğunu da kimse unutmasın!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları