HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BU DA ORDU’NUN “Z KUŞAĞI!”

8 Temmuz 2021 Perşembe Saat: 10:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına seçim öncesi verdiği Z kuşağı çalışmalarına ağırlık verilmesi istemi üzerine hem muhalefet hem de seçim anket araştırma şirketleri harekete geçti.

Z kuşağının ittifaklara yönelik tercihini ortaya koyan son anketin sonuçları bugünlerde art arda paylaşılmaya devam ediyor. Yaptığım son ankete katılanların yüzde 30'u Millet İttifakı'nı tercih ederken, yüzde 35'i Cumhur İttifakı'ndan yana oy kullandığı daha çok öne çıkıyor.

Ordu’da, "Fikrim yok" diyen gençlerin oranının yüzde 20 olması ise bana göre hayli dikkat çekti. Türk siyasetinde seçim tartışmaları sürerken, seçimlerde hangi yönde tercih kullanacağı en çok merak edilen kesimler arasında yer alan Z kuşağıyla ilgili anketler yapılmaya devam edilse de bugünlerde siyasi parti tercihlerinin ardından Z kuşağının ittifaklar arasındaki tercihlerine nasıl baktıkları elbette büyük önem arz ediyor. Gerçek rakamları ise her zaman ki gibi sandıkta göreceğiz.

Benim, Ordu’da şu ana kadar yaptığım yaklaşık 400 kişinin yüzde 20'sini oluşturan oy kullanmamış seçmene sorduğum "Hangi ittifaka daha yakınsınız" sorusuna katılımcıların yüzde 30'u CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin yer aldığı Millet İttifakı cevabını verirken, yüzde 35’i AK Parti, MHP, Vatan Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'ndan yana tercihlerini kullandı.

Gördüğüm kadarıyla makas çok dar. Ordu’da "Fikrim yok" diyen gençlerin oranının yüzde 20 olması da siyasi partilerin seçim çalışmaları adına önemli bir ipucu oldu.

İlimizde ki siyasi parti il ve ilçe başkanlıklarının bundan sonraki süreçte kadın ve gençlik kolları teşkilatlarına daha çok ağırlık verecekleri artık kesin gibi gözüküyor.

Yıllardır söylediğim ve beklediğim talep İnşallah bu süreçte gerçekleşir. Kadın ve gençlere konulan kotalarda ki kıtlık yelpazesi umarım bundan sonra daha da genişler ve karşılık bulur. Çünkü siyasette gençlere ve kadınlara konulan, “KOTA” uygulamasına başından beri karşıyım.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları