HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FINDIKTA İDEAL FİYATIM!

9 Temmuz 2021 Cuma Saat: 08:14

Geçen yıl ki fındık maliyet hesabını göz önünde bulundurarak yapmış olduğum fiyat tespiti 25-26 Lira sezon başında karşılığını bulmuştu. Bu sene ki yaptığım araştırmada ise gübre ve sair giderlere zam geldiğinden maliyetin üç aşağı beş yukarı 22-23 seyirlerinde olduğunu tespit ettim. Bu tespiti özellikle orta ve yüksek kesimlere göre yaptığımı da peşinen söyleyeyim.

Şimdi 22-23 Lira maliyeti olan milli ürünümüz fındığımızın bu sene ki eder fiyatını da ortaya koyacak olursak bana göre 28 ila 30 bandı ideal bir rakamdır. İnşallah hükümet, TMO aracılığı ile 30 Lira gibi bir rakamı fındık üreticisine reva görmez.

Ben siyasetçiler gibi fiyat konusunda uçmak istemiyorum. 30 isteyen de var, 35 isteyen de var. O yüzden makul olan tarafta olmakta yarar var.

Pandemi sürecinde çok sıkıntılı ve zor dönemler yaşayan fındık üreticileri, bu sezondan oldukça umutlu. Sahada bunu görüyorum. Zarar ziyan derken, geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı derken, fındık üreticisi kurban bayramından sonra başlayacağı fındık sezonunda hasarlarını telafi etmenin derdinde şimdiden.

Hükümetin açıklayacağı fındık fiyatına serbest piyasa da rağbet gösterir mi? Orası karanlık işte. Malum, tüccar ve manava borçlu olan fındık üreticileri ürünlerini de paşa paşa buralara götürmek zorunda kalacaklar. İşte bu noktada hükümetin fındık üreticilerini serbest piyasaya kurban etmemesi yönünde adım atmasını bekliyorum ben.

Eğer serbest piyasa da hükümetin verdiği fiyatla birlikte hareket ederse, o zaman bende onların alınlarından öperim. Fındık üreticisi dostu olduğunu bildiğim çok sayıda sanayici ve tüccar var. Onların hakkını da teslim etmek isterim.

Zira bu sene hemen her kesim pandemi mağduru. O yüzden makul fiyatta kalmak ise en doğru olanıdır. Gönlümden geçen fiyat 28 ila 30 TL arasıdır. Umarım dileğim kabul olur.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları