HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

AÇLIK SINIRI YÜKSELİYOR!

10 Temmuz 2021 Cumartesi Saat: 11:39

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Haziran 2021 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 4.206,39 TL olarak hesaplanmış. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 8.804,97 lira olarak belirlenmiş. Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 149,85 TL, %1,73 oranında arttığını göstermektedir.      

Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre 53,85 TL, %1,67 oranında yükselmiş ve 3.270,51 lira olarak hesaplanmış. Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise Haziran ayında 3.263,58 lira olarak tahmin edilmiş.

Yapılan araştırmada, 4 kişilik bir ailenin sağlık kuruluşlarının belirlediği gibi sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için gerekli harcamanın Haziran 2021 verilerine göre günlük 69,45 lira olduğu belirlenmiş. Ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 2.083,77 lira olmuş. 

Hayat pahalılığının hat safhaya çıktığı günümüzde üzülerek yazıyorum ki artık alım gücü de gittikçe azalıyor. AVM’lerde, bakkal ve manavlarda, Pazar yerlerinde vitrinlere ve tezgahlara seyirci kalan vatandaşın vay haline ki vay. Artık hiçbir şeyin yanına varılmıyor. Bir pandemi süreci bahanesiyle satan birin üstüne on koyup satıyor. Gel al alabilirsen.

Dün gazeteye giderken yolda iki hanım kardeşimin konuşmalarına istemeden kulak misafiri oluverdim. Hanımlardan biri diğerine diyor ki, “Çocuklar çarşıda bir şey ister diye onları sokağa çıkarmıyorum. Alacak gücüm yok çıkarmaya korkuyorum” işte geldiğimiz nokta burasıdır. Siyaset kulvarında iktidar-muhalefet bilmem ne yarışına devam etseler de, vatandaşın durumu işte böyle.

Otuz gün boyunca cebine 4 bin 200 lira koyamazsan açsın demektir. Bin 500 ila 2 bin 800 arasında maaş alan kaç emekli var bu ülke de biliyor musunuz? Asgari ücretle çalışan işçi sayısı rakamları da bir o kadar. 4 bin lira sınırında çalışan memur sayısı, buna BAĞ KUR, Tarım işçi ve emeklisini de eklerseniz! Her üç kişiden 2 kişinin açlık sınırının altında yaşadığını göreceksiniz.

Açın gözlerinizi beyler açın artık. Bakın açlık sınırı yükseliyor. Siz hala seçim derdindesiniz. Vatandaş ise geçim derdinde. Sandığa erken gitseniz ne olur? Zamanın da gitseniz ne olur? Siz ne zaman giderseniz gidin. Vatandaşa bir faydası var mı? Onu söyleyin. Kasap et derdinde koyun can derdinde. Allah rızası için önce vatandaş önce milletim diyecek biri çıkmayacak mı karşımıza?

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları