HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

FINDIĞI RÜYALARINDA GÖRÜRLER!

12 Temmuz 2021 Pazartesi Saat: 08:23

Fındık üreticisi Kurban Bayramı sonrası çiftte bayram yaşayabilecek mi? Üreticiler uzun yıllar sonra ilk kez fındık hasadına kafasında soru işareti olmadan başlayabilecek mi? TMO, fındık alımına ne zaman başlayacak? Açıklanan fiyat üreticiler tarafından iyi değerlendirilecek mi ve buna göre hareket edilecek mi? Üreticilerin açıklanacak fiyatın altında bir fiyata ürünlerini satmamaları gerekiyor. Sorular, endişeler birbirini kovalıyor yine bugünlerde.

TMO ile üretici kuruluşu FİSKOBİRLİK'in entegreli bir şekilde bu sürece dahil edilmesi aslında üretici açısından süper bir gelişme olur. Zira umutlar ve beklentilerde yıllardır bu düşünce içerisinde değil mi?

İlk günden itibaren ifade ettiğimiz gibi FİSKOBİRLİK ile Toprak Mahsulleri Ofisinin uzman personel ve depolama alanları başta olmak üzere, alım sürecinde birlikte çalışmalarının her iki kesim açısından faydalı olacağını sağır sultana bile duyurmuştuk.

Yine bir endişede, TMO'nun resmi internet sayfasında fındık alımı için randevu sistemine ne zaman geçeceği konusu var şimdiden akıllarda. Üreticiye ileri tarihli alım randevusu vermesi gibi durumların önüne geçilecek tedbirlerin alınıp alınmadığı yönünde bir şüphe çıkıyor karşımıza. Çünkü ilk defa fındık hasadı öncesi önceki yılda devletin bir alım kararı olmuştu. Geçen sene TMO geç piyasaya girmiş ve bazı tartışmalar yaşanmıştı. Bu sezon da benzer bir durumla karşılaşmayacağız inşallah.

Ordu ekonomisi ve üreticinin durumu aşikar, eğer ileri bir tarih alım taahhüdü yapılırsa TMO’da, FİSKOBİRLİKTE inanın fındığı rüyalarında görürler. Şimdiden tekelcinin ve serbest piyasanın gözü, kulağı bu açıklamada merakla bekliyorlar. Acaba TMO fındık alımlarına ne zaman başlayacak diye.

Bunun yanı sıra üreticilerimize bundan sonra düşen görev, ürününü kaliteli bir şekilde satış için hazırlaması. Çiftçimiz randımanı yüksek bir ürünü pazara indirmek için gerek kurutma, gerekse depolama kurallarına en iyi şekilde uymalı.

Yüksek rekolte açıklamalarından da üreticilerimiz asla ve kata korkmasın. Aynı zamanda yüksek rekolte ülkenin lehinedir, herkesin lehinedir. Keşke her yıl böyle rekolte olsa da Türkiye'den başka hiç kimse hem üretimde hem de satışta bu piyasada kalamasa.

Türkiye'de acilen fındık üretimini daha da artırmak ve düşük rekolte ile karşılaşmamak için tarımsal tedbirler alınması gerektiğinin de ayrıca taraftarıyım. Ülke olarak bu tedbirleri alma zorunluluğumuz var. Bahçe zararlıları ile mücadelemiz halen daha yetersizdir. Bu süreçte ilgili bakanlığı da yanımızda görmek istiyoruz.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları