HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

AŞININ MUCİDİNDEN ÖNEMLİ UYARILAR!

15 Temmuz 2021 Perşembe Saat: 10:07

BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin, katıldığı bir etkinlikte üçüncü doz aşı tartışmalarına dahil oldu. Üçüncü doz destekleyici aşılar olmadan salgının kontrol altına alınmayacağına dikkat çeken Şahin, "Üçüncü bir destek aşısı bağışıklığı yenilemeye, tam bağışıklık sağlamaya yardımcı olacaktır. Böylelikle kış mevsiminde aşı olanlar arasında hastalığın yayılmasını engelleyebiliriz" dedi.

Hedefimiz ve en önemli olan şey salgını kontrol altına almak diyen Şahin, "Dünya üçüncü doz destekleyici mRNA aşıları olmadan Covid-19 salgınını kontrol altına alamayacak. Günün sonunda hedefimiz ve en önemli olan şey salgını kontrol altına almak. Ve bunu üçüncü doz destekleyici aşı olmadan gerçekleştiremeyiz. Bu benim çok sıkı savunduğum görüşüm" ifadelerine yer verdi.

Pfizer'ın bir başka uzamanı aşı araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Kathrin Jansen’de, "Şu an elimizde veriler var ve ona göre Covid-19 destekleyici aşıları geliştirip test ediyoruz. Burada amaç para kazanmak değil" diye konuştu.

Verilerle ilgili açıklama yapmayan Şahin, "Aşı olduktan 4 ile 6 ay sonra antikor seviyelerinin düştüğüne dair kanıtlar var. Şunu belirtmek gerekir ki, aşı olanların Covid-19 enfeksiyonunu ağır geçirdiğini söyleyemeyiz. Fakat belli bir süre sonra aşının, ağır hastalığa karşı yarattığı korumada biraz azalma, çok ufak bir azalma olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Şahin sözlerine, "Dolayısıyla üçüncü bir destek aşısı bağışıklığı yenilemeye, tam bağışıklık sağlamaya yardımcı olacaktır. Böylelikle kış mevsiminde aşı olanlar arasında hastalığın yayılmasını engelleyebiliriz" diyerek devam etti.

Şimdi aşının mucidi ve bir diğer uzmanı bunlara dikkat çekerken, biz hala ikinci aşıyı vurduralım mı? Vurdurmayalım mı? Sorularını sorup duruyoruz. Olun kardeşim olun ikinciyi de, üçüncüyü de olun. Bu işin gerçekten şakası yok. Hala anlamadıysanız ben daha ne diyeyim…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları