HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

BANKAMATİKLER YİNE AYNI…

23 Ağustos 2021 Pazartesi Saat: 09:43

15 Haziran’da köşemde dikkat çekmiştim. Bankamatikler Mikrop Saçıyor! Diye. Bugünde değişen hiçbir şey manzara yine aynı yine aynı. Aradan geçen iki ayda inanın en ufak bir adım dahi atılmamış. Hatırlatmak anlamında 15 Haziran’da yazdığım yazıyı yeniden sizlerle paylaşıyorum.

BANKAMATİKLER MİKROP SAÇIYOR!

Ordumuzun Altınordu ilçe merkezinde şehrin muhtelif yerlerine konuşlandırılan özellikle hastane önlerinde ki bankamatikler mikrop yuvasına dönüşmüş durumda. Adeta mikrop saçıyorlar. Geçen hafta sonu bir hastane önünde birden fazla yan yana bulunan bankamatiklerden birine girdiğimde tuşların kirliliği dikkatimi çekti. Aynı bankamatikte ekranı okumak ta ayrı bir dertti.

Güç bela işimi hallettikten sonra acaba diğerleri de aynı mı diye baktığımda inanın abartısız söylüyorum. Mikrop yuvaları birbirlerini aratmıyorlardı. Bu arada aslında zorunlu veya mecburi olması gereken dezenfektanlardan da eser yok bu bankamatiklerde. Acelesi olan da işini görüp hemen sıvışıyor.

Bankamatiklerin temizliğinden kim veya kimler mesul bilmiyorum. Temizlik konusunda kurumlar arası anlaşmalar nedir? Onu da bilmiyoruz. Halk sağlığını bu kadar açık ve bariz bir şekilde tehdit eden bu cihazların mesuliyeti her kimde ise bu olaya hassasiyet göstererek derhal sorunu çözmelerini bekliyorum.

Konu hassas ve önemli olunca da ilk uyarıyı köşemde yapmayı uygun gördüm. Eğer birkaç gün içerisinde halkın sağlığını tehdit eden cihazlara müdahale edilmezse bu kez fotoğraflayıp haber olarak kamuoyu ile paylaşacağımın da bilinmesini istiyorum.

7/24 sürekli hizmete açık olan bankamatiklerin bana göre günde üç defa dezenfekte edilmesi gerekir. Yani sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde üç defa temizlenmesi gerektiğine inanıyorum. Pislik yuvasına dönüşen bu cihazlar derhal temizlenmeli ve buralara el dezenfektanı da yerleştirilmeli. İnşallah duyarsızlık, kayıtsızlık fazla uzun sürmez.

Hazır yeri gelmişken bir hatırlatmada şu çocuk parkları için yapmak istiyorum. özellikle hafta içinde çocukların akınına uğrayan park alanlarında ki teçhizatların temizliği de sık aralıklarla yapılmalıdır. Enfeksiyon kapamaya müsait olan çocuklarımızı da bu tehditle baş başa bırakmaya sanırım hakkımız yok değil mi?

Diğer bir hususta ibadethanelerimizin wc bölümleriyle alakalı. Belediyelerimiz her ne kadar camilerimizi temiz ve hijyen tutsa da tuvaletleri çalıştırınlarında temizlik konusunda belediyelerimiz kadar duyarlı ve hassas olmaları gerekmiyor mu? Bazı yerlerde hem ihtiyaç görmek hem de abdest almak neredeyse mümkün olmuyor

 



Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları