HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BANKAYA HAVA PARASI ÖDERMİSİNİZ?

17 Eylül 2021 Cuma Saat: 09:49

Başlığı gördünüz ve okudunuz. Evet bal gibi de ödüyoruz. Ama zorla ama mecburiyetten bankalara gayet çok güzel hava parası hatta birden fazla onlarca kalem de hava parası ödüyoruz. Kan emicilikte üstlerine tanımadığım bu sektöre maalesef ne BDDK ne de Merkez Bankası hiçbir müdahale ve yaptırımda da bulunmuyor.

Bankalarda soyan soyana birbirleriyle yarışıyorlar. Hem devlet hem de özel bankaların eline Allah’ım kimseyi düşürmesin. Eskiden bu lafı tefeciler için söylerlerdi. Şimdide bankalar için söylüyoruz. Müşterinin hesabında ki paradan müşteriye teslimatta bile kesinti yapmak hangi vicdana sığıyor.

Efendim örnekle izah edeyim. Ordu’da merkez şubede hesabınız var. Kartınızı kaybettiniz ancak merkez şubeye uzak olduğunuz Akyazı Şubesinden hesabınızdan para çekmek istiyorsunuz. Kartınız yok ya işlemi de şubeden yapmak zorundasınız. Sıra size geliyor, çekmek istediğiniz tutarı memur size bir şartla veriyor!

Memur dönüp müşteriye; “Beyefendi hesabınız merkez şubede olduğu için buradan alırsanız sizden işlem parası kesmek zorundayız diyor. Müşteri şaşkın bir şekilde Memura şube aynı şehir aynı banka aynı, bu paramı bana verirken bir de paramdan para kesip bana geri mi vereceksiniz? Bu ne kadar etik? diye hesap soruyor. Memur pişkin bir şekilde, “siz bilirsiniz, o zaman gidin merkezden alın” diyor.

Adamcağız zamanla yarışıyor. Zorlasa da kurtuluşu yok ne kadar kesileceğini soruyor ve mecburiyetten tamam kesinde verin paramı diyerek okumadığı laneti de dilinden bırakmıyor.

Kendi parasını para ödeyerek teslim alan tek millet biz olsak gerek. Paramızı almak için bir de üstüne para ödüyoruz. Az işe bakar mısınız hele?

Ben bu şikayeti dinleyip vatandaşı yolcu ettikten sonra, yaptığım araştırmada devlet ve özel bankaların sadece bu tür işlemlerde değil, onlarca işlem üzerinden müşterilerin üzerinden hava parası aldığını öğrendim.

Kendi işlemlerimi de incelediğim de aynı sorunları yaşadığımı gördüm. Ben hakkımı helal etmiyorum. Eden varsa buyursun. Böyle bir BDDK, böyle bir Merkez Bankamız varken çok görmüyoruz değil mi?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları