HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

FİYAT DENETİMLERİ!

28 Eylül 2021 Salı Saat: 09:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzeri harekete geçen Ticaret ve Sanayi Bakanlığının AVM’ler üzerinde ki fiyat denetimlerini kamuoyu yakından takip etmeye başladı. Bizlerde gerek yazılı gerekse görsel medya olarak konuyu mercek altına almış bulunmaktayız.

Denetimler çok şükür başladı. Raporlar ve sonuçlar öyle zannediyorum ki, bu hafta sonuna kadar netleşir. Hak edende hak ettiği cezaları almış olur. Milletin artık üç kuruşuna dahi göz dikmek neymiş? Birileri bu fırsatçıların gözüne sokar İnşallah.

Ben, bu denetimlerde yalnız fiyat denetimi değil, birde gramaj denetimleri bunun yanı sıra da kullanma sürelerinin denetlenmesini de tavsiye ediyorum. Özellikle insan sağlığını tehdit eden gıda ürünlerinde bu hassasiyetin de gösterilmesini bekliyorum.

İller bazında Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile yerel yönetimlerde bu denetimleri Belediyeler yapsa da ahbap çavuş ilişkisi ortaya çıkınca denetimler pek amacına ulaşmıyor. Hükümetin iller bazında da bu konuda ilgili bakanlığa ayrıca bir talimat vermesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Fırsatçıların, ekmeğimizden tutun, suyumuzdan çıkın, zeytinden peynire aklınıza ne geliyorsa öyle gramaj cambazlıkları var ki, etikette yazan fiyatı ödeyen vatandaş yerine göre ağzına eksik lokma götürüyor. Ama bunu fark etmesi neredeyse imkansız gibi gözükür. İşte buna da bir çare bulunması ivedilikle şart olmuştur.

Bir diğer önemli fırsatçılıkta peyder pey aldığımız şikayetler yani. Rafta ki fiyat ile yazar kaşa fişinden çıkan fiyatların birbirini tutmadığı konusu. Kuruş kuruş, Lira lira vatandaş vurgunu yiyor ama ruhu duymuyor. Madem kollar fiyat denetimleri için sıvandı. Bu ayrıntılarda denetimlere ilave edilmeli diye düşünüyorum.

Yani sadece fiyat denetimiyle kalmasın bu iş…  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları