HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

HIRSIZLA BAŞ OLUR MU?

1 Ekim 2021 Cuma Saat: 10:04

Ticaret Bakanlığının marketlerde ki fiyat denetimlerinin sürdüğü bu günlerde yeni bir hırsızlık foyası daha çıktı ortaya. Gerçi bundan önceki yazımda da denetimlerde dikkat edilecek birkaç husus daha vardı. Bunlardan bir tanesi de gün geçmeden ortaya çıktı.

Büyüklerimizin meşhur bir lafı vardır: Hırsızla baş olur mu? Diye. Tamda böyle bir durum yaşıyoruz şimdi. Sözde fiyat indirimine gittiklerini iddia eden marketler, bu kez de gramdan çalarak vatandaşın cebini deliyorlar. Üstelik 115 bin lira para cezası olmasına rağmen bunu da göze alıyorlar.

Yazar kasadan çıkan fişte her şey normal gözükse de, doldurduğunuz poşet veya sepette durum hiç de normal değil. Yani 200 gramlık bir cevizi 150 grama, 200 gramlık fındığı 180 grama, 5 Litrelik yağı 4.5 Litreye satarak hırsızlığa yeni bir boyut kazandırmış oluyorlar.

Bu arada Marketlerdeki gramaj oyununa ilişkin konuşan ve geçtiğimiz nisan ayında uygulanmaya başlayan yasal düzenlemeye dikkat çeken Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, çıkarılan yasa ile gramaj değişikliğinin belli edilmeden mevcut ambalajların kullanılmasının aldatıcı ticari uygulama kapsamına alındığını kaydetti.

Yani marketler gramajı mı değiştirdi, bunu ambalajda görülecek şekilde belirtmeleri gerekiyor. Aksi takdirde 11.500 Liradan 115 Bin liraya kadar bu aldatmanın cezası olduğu halde göze alabiliyorlarsa, kocaman bir pes derim.

Biz basın mensuplarına bu yönde çok sayıda şikayet gelmeye devam etse de, benim okuyucularıma ve vatandaşlarımıza da tavsiyem, bu yönde bir ürünle karşılaşmanız halinde söz konusu ürünün ve fiyatının fotoğraflarını çekerek bakanlığın mobil tüketici uygulaması üzerinden şikayette bulunmanız hak kaybınızın önüne geçecektir. Böylece baş olmayan hırsız belasını bulurken, sizde hak kaybınızı geri almış olursunuz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları