HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HERKES ANKETÇİ!

23 Kasım 2021 Salı Saat: 09:58

Siyaset kazanının kaynamaya devam ettiği bugünlerde ne hikmetse herkes de anketçi olmaya başladı. Para tatlı gelince olacak o kadar demek geldi içimden. Para tatlı dedim çünkü İlimizde başta olmak üzere Karadeniz’de bir ajans vuryası patladı gitti. Aç bir ajans, at bir masa, iki koltuk, al sana anket firması.

Bunlara rağbet eden siyasetçilerin de aklına yanayım. Son örneğini Ordu’da yaklaşık bir ay önce görmüştüm. AK Partili eski adaylardan ismi lazım değil, bir hanımefendi, Samsun’da bir yerle anlaşıyor. Bu firmada parayı cukkalayıp, Ordu’ya 5-10 kişi üniversite öğrencisini salıyor sahaya.

Günlük yüz lira yevmiye alan bu çocukların ellerinde bir föy, hepsine yüzer tane anket formu, 10 öğrenci Bin kişi ile bir günde anket yapmış oluyor. Yaklaşık 10’un üzerinde soruların içerisinde bir de Ordu’da eski adaylardan falan hanımı tanır mıydınız? Yeniden siyasette olmasını ister misiniz? Gibi bir soru ile anketi kimin yaptırdığını da açıkça ortaya koyuyordu zaten.

Çocuklar aynı gün akşam Samsun’a gidip sonuçları firmaya teslim ediyorlarmış. Gerisi malum zaten anladınız. Şimdi bu firma üç gün sonra bir değerlendirme yapıp, sonuç açıkladığında onu tutan her kimse sanki bulunmaz Hint kumaşı gibi servis ediliyor kamuoyuna. Bizde yiyiyoruz tabi değil mi?

Bu olaydan sonra şimdi her hafta sonu Cumartesi-Pazar bu part time günlük yüz liraya çalışan üniversite öğrencilerini daha çok görür olduk. Ellerinde ki anket formları ile masa masa dolaşıp duruyorlar. Farklı illerden, farklı illerden, farklı isimlerden gelen bu sorulara da bizlerde çocuklar üç kuruş kazansın diye oturduğumuz yerden cevap veriyoruz.

Ağlanacak halimize gülelim mi? Ne yapalım? Bilmiyorum. Aciz duruma düşüp, anket yaptırarak kendilerini hint kumaşı yerine koyarak, sözde sonuçlarla partilerinin genel merkezlerinin yolunu tutan zavallılara mı yanalım? 

Bu işte iyi para varmış, şişir şişir patlat abi diyerek hiç de ehil olmayan her geçen gün çığ gibi artan bu liyakatsız anket firmalarına mı yanalım? Anasını satayım herkes anketçi olmuş kardeşim.  Görüyor musunuz seçimlerin kaderini kimler belirliyormuş kimler!..

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları