HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

ÇAY VE SİMİT!

25 Kasım 2021 Perşembe Saat: 09:09

Etle tırnak gibidir gözünü sevdiğim çay ve simit. Birinin susam ve hamur kokusu, diğerinin de buram buram tüten demli buharı. Ömrümüzün bir parçası, gönlümüzün sevdası bu ikili ama yakında bu ikisine de hasret kalırsak hiç şaşırmayın derim.

Neden mi? Çay en küçük haliyle üç lira, simitte öyle oldu. İkisi toplamda altı lira oluverdi. Tek başıma üç öğünü çay ve simitle geçirsem günde 18 lira, ayda 540 lira. Eşim ve iki çocuğumla birlikte üç öğünü çay ve simitle geçirsek 4 kişilik bir ailenin aylık çay ve simit masrafı 2 bin 160 lira.

Ne yalan söyleyeyim! Emekli maaşımda Bin 800 Lira. Çaya ve simide 360 lira açığım kalıyor beyler, hanımefendiler. O yüzden dedim yakında çaya ve simide hasret kalırsak hiç şaşırmayın diye. Zira bu hesabı yaparken ben çoktan hasret rüzgarına kapıldığımı inanın şimdi gördüm.

Eşimin maaşı kira, elektrik, doğalgaz, su, telefon v.s gibi giderlere ancak yetiyor. Pazar yüzünü bile göremediğimiz aybaşılarında maalesef geldiğimiz nokta budur. Nasıl geçiniyoruz nasıl? Hanımda çalışmasa yandı gülüm keten helva.  

Şimdi de ekmeğimiz elimizden gidiyor farkında mısınız? Fırıncılar isyanda. Vatandaş isyanda. Una yapılan zamlar, üreticiyi de, tüketiciyi de perişan etmeye devam ediyor. Büyükşehirlerde ekmek fiyatları yakında 4 lirayı zorlayacak. Haberiniz var mı? Bilmiyorum. Görünen o ki, çay da, simitte, ekmekte artık burnumuzdan gelecek…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları