HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TEBRİKLER BİROL ÖZTÜRK: CEREN, 40 ARKADAŞINI OKUTUYOR

13 Ocak 2022 Perşembe Saat: 09:59

Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri ve Yazar Birol Öztürk, çok önemli bir hayra imza attı. Dün yazılı ve sosyal medyada gördüğüm haber üzerine kendisini buradan tebrik etmek ve kutlamak istedim.

Bıçaklı saldırı sonucu Ordu’da hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in konu edinildiği "İyi ki Doğdun Ceren" adlı kitabın geliri, sanat eğitimi alan kız öğrenciler için kullanılmaya başlanmış.

Araştırmacı yazar Birol Öztürk'ün, 3 Aralık 2019'da Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Özdemir'i anlattığı kitabı çok sayıda okur tarafından satın alındı.

Ceren'in çocukluğu ve gençlik döneminin yer aldığı 136 sayfalık kitaptan elde edilen gelir, Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğince Ceren Özdemir Sanat Fonu'na aktarılıyormuş.

Ceren'e karşı işlenen cinayetin herkesi çok derinden etkilediğini ve ülkede yankı bulduğunu haberde belirten yazar Birol Öztürk, "Ceren Özdemir ve ailesi için neler yapabiliriz?" diye düşünürken aklına kitap fikrinin geldiğini ifade ederek, aileyle görüşerek Ceren'i anlatan bir kitap yazmaya karar vermiş.

Öztürk, Ceren'in çocukluk ve gençliğine dair aileden bilgi aldığını ve fotoğraflarını toplayarak, İstanbul'da faaliyet gösteren Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği sponsorluğunda basılan kitabın satışa sunulduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğin, kitaptan elde edilen gelirle Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde okuyan kız öğrencilere burs verilmesini kararlaştırdığını aktaran Öztürk, verdiği bilgide; "Kitaba okurlar oldukça ilgi gösteriyor. Şu anda bu kitaptan elde edilen gelirle 40 kız öğrenciye burs verilmeye başlandı. Bu bir nevi, Ceren Özdemir 40 arkadaşını okutuyor demektir" dedi.

Yazar Birol Öztürk, kitabın yazılmasına destek veren Ceren Özdemir'in ailesine ve kitaba ilgi gösterenlere de ayrıca teşekkür etti. Bende büyük özveri ve emekle 40 kız öğrencimize yazdığı kitapla burs sağlayan sevgili Öztürk’e şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Eminim şimdi Ceren, daha rahat uyuyordur. Mekanı Cennet, Ruhu şad olsun.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları