HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DEŞİFRE OLDULAR!

20 Ocak 2022 Perşembe Saat: 09:34

Dün ulusal basında çıkan haberlerde ülkemizde faaliyet sürdüren 5 zincir marketin ve bir de tedarikçi firmanın fahiş fiyatlar konusunda nasıl bağlantı kurdukları ve nasıl anlaştıkları ortaya çıktı.

Foyaları belli ve deşifre olan bu firmalar, bakalım sömürdüğü halkın karşısına bundan böyle nasıl çıkacaklar. Eğer çıkacak yüzleri kaldıysa tabi. Bu iflah olmayan fırsatçıların çok şükür ki, hükümet biletini kesti. Umarım kesmeye de devam edecektir.

Hatırlayacağınız üzere Rekabet Kurumu, 29 Ekim 2021'de 5 perakende zincirine ve 1 tedarik firmasına 'fahiş fiyat' cezası vermişti. Kurum kararına göre BİM'e 958 milyon 129 bin 194,39 lira, CarrefourSA'ya 142 milyon 469 bin 772,07 lira, Migros'a 517 milyon 672 bin 762,75 lira, ŞOK Marketler'e 384 milyon 369 bin 37,15 lira ve Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A 101) 646 milyon 582 bin 329,39 lira idari para cezası verilmişti. 5 markete verilen cezanın toplam 2 milyar 682 milyon 539 bin 593,7 lira olmuştu.

Vatandaşın cebinden girip, ağzından burnundan çıkan bu sömürücü fırsatçılar her sabah kurdukları watsap grubundan fahiş fiyatları raflara etiketleyerek göz göre göre Allah’tan korkmadan kul hakkına girmişler. Öyle ki ama fiyatlardan ama gramajlardan ama paketlemelerden vampir gibi vatandaşı emdikçe emmişler.

Mahalle bakkalları ve yerel zincir marketler can çekişirken bizde de sanki hiç kusur kabahat yok değil mi? Bile bile gidip bunlara emeğimizin karşılığı alın teri kazandığımız paraları götürüp bunlara teslim etmedik mi? Ve halada teslim etmeye devam ediyoruz değil mi?

Adamların öyle gözleri dönmüş ki, 10 kuruşluk poşeti bile 50 kuruşa çıkarmışlar. Kuruş kuruş bile milletin iflahını kesmişler. Gözünü sevdiğim Rekabet Kurumu, sakın bu arsızların üzerinden millet adına elinizi, gözünü çekmeyin. Sakın ama sakın artık bunlara fırsat verdirmeyin. Deşifre de olsalar bunlar iflah olmaz, yola gelmezler. Benden söylemesi.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları