HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MİLLİ GÖRÜŞ’TE NELER OLUYOR?

17 Mayıs 2022 Salı Saat: 07:20

Seçim startını veren partiler arasında yer alan Saadet Partisi (SP)’de su kaldıran açıklamalar gelmeye başladı.

Saadet Partisi'nin 2019 seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Genel Kurul İdare Üyesi Selman Esmerer'den partisine ilişkin çarpıcı iddialar geldi.

Esmerer’in duyduğu rahatsızlık ise Partisinin CHP ve HDP temaslarından rahatsızlık duyduklarını belirtmesi oldu. Esmerer’in dün Haberler.com internet sayfasında çıkan haberine göre SP’nin, "Din dersinin kaldırılmasına evet der hale geldik" ifadelerini kullanması hayli dikkat çekti.

Esmerer ayrıca öyle bir iddiada da bulunmuş ki, haberde Saadet Partisi'nin Milli Görüş'ten saptığını da ifade etmiş.

Aslında beni, 2018 seçimlerinde Millet İttifakı içerisinde hareket eden, son olarak da muhalefet partileri Chp, İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti tarafından oluşturulan 6'lı masaya katılan Saadet Partisi'ne parti içinden itiraz gelmesi de pek fazla şaşırtmadı.

SP’de diğer bir değişle Milli Görüşte neler oluyor? Sorusunun çoğalmaya başladığı bu günlerde önümüzde ki süreç bakalım bizlere neler gösterecek.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) ve İBB adayı Selman Esmerer, partisinin CHP ve HDP temaslarından rahatsızlık duyduklarını söylediği açıklama ise şu şekilde kaydedildi:

"MİLLİ GÖRÜŞ ESASINDAN AYRILDIK"

Saadet Partisi'nin sırf Meclis'e girebilmek için Milli Görüş esaslarından ayrıldığını belirten Esmerer, partisinin din dersinin bile kaldırılmasına evet dediğini vurguladı. Esmerer, "Bu gelinen noktada tamamen Millet İttifakı doğrultusunda hareket ediliyor. Özellikle CHP ve HDP ile sürekli temas var. Bu temaslardan (Saadet Partililer olarak) hepimiz rahatsızız" dedi.

"ZORUNLU DİN DERSİNE HAYIR DER HALE GELDİK"

Esmerer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Özellikle vahim bir olay var. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'nın katıldığı toplantıda din dersinin zorunlu ders olarak çıkarılmasına Saadet Partisi olarak hem evet diyor hem de Kürt federasyonu kurulmasına evet diyor.

          Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez. Bunlar diyor ki sadece biz parlamentoya girelim bizim geleceğimiz garanti olsun."


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları