HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İYİCE BIKTIRDILAR…

18 Mayıs 2022 Çarşamba Saat: 09:23

Yaşadığımız Ordu şehrinde dilencisinden tutun kurye motorculardan çıkın, insanı canından iyi bıktırmaya devam ediyorlar. Defalarca yazıp, uyarmamıza rağmen ilgili ve yetkililerin bazı yaşanan olaylara kayıtsız kalmaları da pes dedirtiyor.

Şehrin her tarafını saran dilencilerden artık kına geldi. Say say bitmiyor. Eli ayağı düzgün, gücü kuvveti yerinde olan bazı dilenciler var ki, bunlar kadın-erkek karışık hiç farketmiyorlar. Açtıkları ellerle, söyledikleri sözler, insanın kemiklerine kadar giriyor.

Dilenciler, “Abi Bir Lira verir misin, abi bir ekmek parası versene, abi bi cigara verir misin”, bazıları da, “Açım evladım, açım evde çocuklarımda aç, evde bir şey yok, ekmek yemeden çıktım” gibi tabirlerle insanın manevi hissiyatını yerle bir ediyorlar.

Daha öncede yazmıştım. Bu saydıklarım sadece bir kesimi, bir kesim de ellerinde mendil, kalem, sırtlarında boya sandığı, ellerinde çöp torbaları, “yardım etsene abi, yardım etsene abla” haraç ister gibi yol kesmeleri bunlarda bir kısımları. Hastane önlerinde, eczane önlerinde, lokanta önlerinde, bankamatik önlerinde, bunlardan geç geçebilirsen.

***********

Canımızı bezdiren bir kesimde cadde ve sokaklarda kaldırımlarda, oturma organlarımıza kadar giren bisiklet sürücüleri, motor kuryeler, patenciler, martı sürenler inanın insanı sokağa çıkmaya bin pişman ediyorlar.

***********

Canımızı bezdiren bir konu ise, egzoz ve gürültü kirliliği oluyor. Motorların ve modeli düşük otomobillerin yırtık egzozlarından çıkan sesler, çaldıkları absürt kornalar, buna bir de yüksek sesli müzik dinlemeyi eklersek ne demek istediğimi anlarsınız değil mi?

************

Ya şu yürüme adabı ve kaldırım kültürü olmayanlara ne demeli? Sokak ortasına tükürenler, çöp atanlar, yan yan yürüyenler, zincir sallayan, salya sümük dolaşanlara ne diyeceğiz. Evet beyler, yaşadığımız şehrin aynasında işte biz her gün aynı travmaları yaşayarak canımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Vatandaşa bir nefes aldırmanız dileği ile kalın sağlıcakla.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları