HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

YAZ KURAN KURSLARI BAŞLADI HAYDIN ÇOCUKLAR CAMİYE..!

25 Haziran 2022 Cumartesi

Çok şükür bu sene yine yaz Kur'an kurslarımız yurt genelinde Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açılan "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl 27 Haziran'da başlayacak Kurslara katılan çocukların dini yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için gerekli dua ve sureleri ezberlemeleri ve Kur'an-ı Kerim'i meali ile birlikte okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla "Yaz Kur'an Kursları" 26 Ağustosta sona erecek.

İşte gönül ehli değerli vefakâr ve cefakâr din gönüllüleri kardeşlerimize,hocalarımıza burada çok önemli ve büyük görevler düşmektedir.

Daha tâze körpecik çocuklarımıza bir hamur gibi  şekil verecek sizlersiniz.Çocuklarımızın ömrü hayatında hiç unutulmayacak izler bırakacak yine sizlersiniz.Sevgili hocalarıma cânü gönülden daha şimdiden teşekkürler ediyor Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum.

Allahın vazifeli vahi meleği Cabrail (as) peygamber sav efendimize bu Yüce Kur'an-nı ve dinimizi nasıl öğretti ise bizimde gönüllü Kur'an öğreticisi  kardeşlerimiz elhamdülillah var inşallah var olmaya da devam edecektir.

Biz velilere düşen görev ise hiç zamanındamı kaybetmeden çocuklarımızı bu Kur'an kurslarına göndermek olacaktır.Çocuklarımıza  Kur'an okumayı öğretmek ve her zaman Kur’an okumalarını teşvik etmek, bizim onlara karşı vazifelerimizdendir.Kur'anda cenabı Hak mealen dertlerin devası, kalplerin pasını silmek için cila, ders almak isteyenler için öğüt, hak dava için hidayet rehberidir buyurularaktadır.(Yunus, 10/ 57.) Peygamberimiz (S.A.V.)'in "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir" (Buhari, Fedail, 21)

Yavrumuzun Kur’an okuyabilen bir birey olarak yetişmesi, onun büyük bir desteğe, donanıma sahip olması anlamına gelir ve hayatının her safhasında bundan istifade edebilir. Çünkü bizlerin ve çocuklarımızın, Kur’an-ı Kerim’in rehberliğine ihtiyacı vardır.Çocuklarımız Kur’an okuyarak zihinlerini, sinirlerini rahatlatırlar, Kur'an aynı zamanda okuyana şifadır. Kur'an okumakla maneviyatlarını geliştirirler, böylece hayatlarına huzur dolu dakikalar serpiştirmiş olurlar. Kur’an-ı Kerim okumanın bize sağladığı sayısız faydalar bir yana, öldükten sonra da bu güzel ibadet, cankurtaran simidi gibi karşımıza çıkacak, kabrimizde bize arkadaş ve nur olacak, mizanda sevap hanemizin dolmasına yardım edecek

Burda anne babalara çok büyük görevler düşmektedir..

1-) Anne baba asla şunu demekelidir"İşte Kur'ân Kursu'na gönderiyorum. Ben vazifemi yaptım." Anlayışıyla gevşekliğe düşmek, her şeyi kurs eğitiminden beklemek de çokça düşülen bir yanlıştır. Bunun tam aksine günün geri kalan bölümünde en az bir saat, ailenin toplanıp çocuğu ile sohbet etmeli, o gün ki dersi bir tekrar etmeli, fikir alışverişinde bulunmaya ayrılmalıdır.

 Her şeyden önce evlatlarımıza dinini ve Kitabını öğretmeyi, asli vazifemiz bilip, onların Kur'an öğrenmesi gerektiğine samimiyetle inanmalıyız.

2-) Yavrularımızın dünya hayatlarını kazanmalarını düşündüğümüz kadar, kamil bir mü'min olmalarını ve ebedi mutluluğu kazanmalarını da düşünmek zorundayız.

3-) Gazete okumaya, televizyon seyretmeye ayırdığımız vaktin hiç olmazsa bir kısmını Kur'an'ı okuyup öğrenmeye, anlamaya ve öğretmeye de ayırmalıyız.

4-) Ev halkımızın kulaklarının ve gönüllerinin Kur'an'a aşina olması için teyp kasetlerinden bol bol Kur'an dinlemeliyiz ve dinletmeliyiz. Radyolardan (Maalesef islami olanlarda bile) geyik muhabbeti dinlemeye ayırdığımız vaktimizi ve ilgimizi Kur'an'dan esirgememeliyiz.

5-) Teknolojinin yeniliklerinden istifade ederek Kur'an okumayı bilmesek dahi bir mealden anlamını takip ederek Kur'an dinleyebiliriz.

6-) Boş ve lüzumsuz haber gürültüleri yerine, aile fertlerimizle birlikte Kur'an saatimizin olduğunu düşünün....Tıpkı haber saatleri gibi... Ötelerden ve gerçeklerden haberler veren kurtuluşumuzun şifresi olan Kur'ani haberler daha çok dinlenmeye layıktır. Üstelik bu haberleri veren de Rabbimiz olduğuna göre...

7-) Bilgisayar imkanı olduğunda Kur'an öğreten CD lerden istifade edilebilir.

8-) Küçük çocuklar evlerimizdeki olay ve hareketlerin (konuşmaların) resmini çekerler. Bu sebeple evlerimizin gündemi islam ve Kur'andan uzak kalmamalıdır. Bu ortamda büyüyen çocuklar seve seve Kur'an öğrenmeyi isteyeceklerdir.

9-) Pembe dizileri ve lüzumsuz programları izleyen anne ve babanın yavrularının Kur'an sevgisiyle büyümeleri mümkün değildir. O ailedeki çocuklar, ancak Pokemon, Himen, Süpermen.... muhabbetiyle büyüyecek ve şuuraltına yerleşen bu kimliklerin ilah gösterilmesinin problemlerini yaşayacaktır. Bunların hastası olan çocukların Peygamber ve Kur'an sevgisiyle büyümeleri mümkün olmadığı gibi tevhid akidelerinde de yaralanmalar olacaktır.

10-) Çocuklarımızı, Okullara ve Üniversitelere gönderirken gösterdiğimiz ilgi ve alakayı, yazın Kur'an öğrenmesi için camiye veya hocaya giderken de göstermediğimizde bu işi savsakladığımızı, önem vermediğimizi onlar da anlayacaklardır. Bu şekilde Yaz kursuna giden çocuktan bir şeyler öğrenmesini beklemek yanlış olur.

11-) Çocuklarımızın ellerinden tutup bizzat hocasına götürmeli ve derslerini takip etmeliyiz. Yaz eğitiminde görev aldığı halde sorumluluğunu yerine getirmeyen insanı gerektiği gibi uyarmak da anne-babaların vazifesidir.

12-)  Kur'an ve dini bilgiler öğrenmesi için çocuklara sevecen yaklaşılmalı, çeşitli hediyelerle teşvik edilmelidirler.

13-) Kur'an öğrendiğinde aile içi küçük bir tören yapıp çocuğumuzdan Kur'an dinlemek ve dini sorular sormak sonra da hediyeler takdim etmek diğer kardeşlerini ve arkadaşlarını teşvik etmek için çok güzel olur.

14-) Haftada bir akşam belirli bir saatimiz, Kur'an veya sohbet saatimiz olmalı; ailenin bütün fertlerinin iştirakiyle anlaşılan bir tefsir ve hadis kitabından en az yarım saat kadar bir bölüm okunmalı ve mütalaa edilmelidir. Eğer okuma işini çocuklarımız sırayla yaparlarsa evimizde de ayrı bir manevi havanın estiğini fark ederiz.

15-) Bütün bunlar anlık olmayıp daimi olmalıdır. Bu süreç devam ettiği müddetçe evimizde bir bereketin olduğunu hepimiz hissedeceğiz. Allah'ın izniyle ekonomik bunalımlarınız azalacak, Allah'ın rahmet ve bereketinin üzerimize sağanak halinde indiğinin farkını hissedeceksiniz 

Rabbimiz neslimizi âhir zamanın tüm fitnelerinden muhafaza eyleyip, Kur'ân rûhuyla ve nûruyla süslesin. (Âmin)

Selam ve mahabbetlerimle....


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları