HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TMO’YA ÇAĞRIMDIR!!!

16 Ağustos 2022 Salı Saat: 10:17

Fındık üreticisi dünden itibaren TMO’nun fındık alımı randevu sistemine girmeye başladı. Zira Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olanlar randevu alabiliyor.

          Şimdi dikkat! Çünkü bu konu oldukça çok önemlidir. 2022 fındık hasadının tamamına talip olduğunu duyuran TMO, ÇKS’ye kayıtlı olmayan fındık üreticisinin fındığını nasıl alacak? Miras yolu ile parçalanmış arazilerde üretici, ölen anasının veya babasının adına da TMO’ya fındık veremeyeceğine göre bu üretici şimdi ne yapacak?

         Deliçakar peki tavsiyen nedir? Bir önerin var mı? Diye sorarsanız evet var! Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ivedilikle fındığını satmak isteyen vatandaşın vatandaşlık (TC) numarası üzerinden kayıt açıp ürünü alabilir. Bu pek ala da mümkündür. Böylece hem içeride ki hem de gurbetteki üreticiler mağdur olmamış olur diye düşünüyorum.

        TMO’ya bir çağrımda tüccar ve manavlar üzerinden olacak. Eğer bu sezon sizin bu şekilde fındık almanız söz konusu olamaz, seneye bakarız diyecekseniz! O zaman küçük ve orta ölçekli tüccar ve manavlar topladıkları fındıkları doğrudan size getirsinler.

        Onların ÇKS’lerine her hangi bir kota uygulamadan size ne kadar fındık gelirse gelsin tamamını almak durumundasınız. Çünkü bu fındık Ordu’nun fındığı yani Orduluların fındığıdır. Burada ayak, bacak yaparsanız, o zaman tekelcinin ve alevericler ile dalaverecilerin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz haberiniz olsun.

        Bağlı bulunduğunuz bakanlıkla bu konuyu ivedilikle bu hafta çözüme ulaştırın ve kamuoyuna duyurusunu yapın. Yoksa bu sezonda sapla samanı birbirine karıştırıp, kaş yapayım derken göz çıkarmış olursunuz.

       Bir çağrımda Ziraat Odalarına gelsin. Beyler, ÇKS’si olmayan veya fındık veremeyen üreticilerin bir koluna da siz girin artık. Üretici tekelciye ve serbest piyasada ki gözü dönmüşlere kurban gitmeden bir çare de siz düşünün gayrı ha ne dersiniz?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları