HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SABIR EFENDİ BAŞKA BİR DERDİNİZ…

17 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 13:08

Karadeniz İhracatçılar Birliği (KİB), 3. Çalıştay’ını Ordu’da gerçekleştirdi. Adamlar bir dertli bir dertli çıktılar ki, sormayın gitsin canım.

Toplantıda ve toplantının ardından henüz serbest piyasa fındık fiyatını rakam koyarak açıklamayan bu KİB’çiler var ya bu KİB’çiler. Bakın dertleri ne imiş.

KİB Başkanı Hasan Osman Sabır, demiş ki, “Fındık fiyatı düşsün, destek artırılsın.” Ben bu adama şimdi bir “Sabır” çekeceğim var ya soluğu nerede alır artık bilemiyorum. Güzel kardeşim benim, bak üreticinin de emekçinin de sabrının tükendiği bu günlerde kendini fazla zorlamadan sabırsız laflar etme.

Siz, piyasaya 50 Liradan girseniz zarar mı edersiniz? Neymiş efendim hükümet 170 Liralık destek parasını 500 Lira yapsaymış da fiyatı da biraz daha düşük açıklasaymış. Böylece ihracatta dengeler daha sağlıklı yerine otururmuş. Başka bir derdiniz var mı? Canım kardeşim, varsa çekinme söyle yahu…

Hükümet yıllardır destek parasını 170 Liradan yukarı çıkaramadı. Nedenini biliyor musun? Benim buradan uzunca anlatıp da kafa şişirmeye niyetim yok. Ama benim bildiğimden daha fazlasını eminim ki sen daha iyi biliyorsun. Değil mi, Sabır efendi.

Madem böyle bir derdiniz vardı da bunu hükümet fiyat açıklamadan önce niye dile getirmediniz? Niye bastırmadınız? Alan Bazlı Desteğin artırılması için bugüne kadar sık sık yani peyder pey açıklayan Karadeniz Bölgesinde bir tane isim var. O da kim biliyor musun? Söyleyeyim, Ordulu, Ziraat Odası eski Başkanı ve UFK Başkan vekili Onur Şahin’dir.

Bu adamın fındık için çırpınıp, parçalandığı kadar siz çırpınıp, parçalansaydınız fındık şimdi tekelciye peşkeş gitmezdi. Sabır efendi, sen kimi kandırmaya çalışıyorsun bir de bakayım hele. Öyle ya devletin kasası derya deniz değil mi? Devlet cebinden üreticiye versin. Eeeee sende pastayı kap git, tekelciye minnet duygularınla ikram et.

Sana bir uyarı bir de tavsiye, ister al tut, ister tutma. İleri de Deliçakar demişti deme sakın. İyi niyetliyseniz bunun göstergesi olarak bugünden tezi yok 49-50 Lira’dan serbest piyasa rakamlarını açıklayın. Aksi bir tutum içerisine girerseniz, bu üreticiden öyle bir ders alır, öyle bir tokat yersiniz ki bilesin istedim.

Söylediğim fiyattan piyasaya girerseniz, böylece tüccar ve manavı da kurtarmış olursunuz. Aksi takdirde bir zılgıt da onlardan yersiniz. Bak ben kulağına paşa paşa fısıldadım Sabır efendi. Artık top sende haydi görelim şimdi boyunun ölçüsünü…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları