HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KEŞKE HDP’Yİ DE ALSANIZ…

24 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 09:34

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı derken nihayet beklenen üçüncü ittifakta kurulmuş oldu. Sol kanattaki Millet İttifakının içerisinde kendilerine yer bulamayan küçük partiler kendi aralarında toplanarak seçimlere kurdukları üçüncü ittifakla birlikte girecekler.

TKP, TKH, Sol Parti ve Devrim Hareketi, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'ndan sonra kurdukları "Sosyalist Güç Birliği" ile Türkiye'deki üçüncü ittifak oldu. İttifak, önceki gün Ankara'daki ilk toplantıyla birlikte resmen ilan edildi.

2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine 10 ay gibi bir süre kala yeni ittifaklar ortaya çıkmaya başladı. Cumhur ve Milet'in ardından yeni ittifakın sağ partiler tarafından mı yoksa sol partiler tarafından mı kurulacağı merak ediliyordu. Bu merak sol partilerin attığı resmi adımlardan sonra rafa kalkmış oldu.

Türkiye Komünist Partisi, Emek Partisi, Sol Parti arasında başlayan 'üçüncü ittifak' görüşmeleri, Halkların Demokratik Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'nin 7'li masa girişimleri ile birlikte yavaşlamıştı. Emek Partisi, HDP ile birlikte kurulan 7'li masada yer almıştı.

'7'li masa' ilk toplantısının ardından birçok kez bir araya gelmiş ve geçtiğimiz haftalarda HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar İstanbul Kartal'da partisinin düzenlediği mitingde 25 Ağustos'ta ittifakı ilan edeceklerini söylemişti.

Valla bende diyorum ki, keşke şu HDP’yi de aranıza alsanız ne iyi olur. Böylece CHP’nin de, İYİ Partinin de ve Saadet Partisinin de sırtlarında ki kamburu alıp nasıl kurtarmış olursunuz hem de nasıl. Kemal Kılıçdaroğlu böylece bir uyku yüzü görmüş olur. Meral Akşener büyük bir zandan kurtulur. Gerçi oylar gidiyor diye Temel Karamollaoğlu biraz üzülecek ama üzülmesin kurtulacağına şükretsin.

Hem HDP, "Sosyalist Güç Birliği"ne geçerse bu ittifakın baraj sorunu da ortadan kalkmış olur. Aksi takdirde HDP dışarda kalırsa bu ittifakın topunu toplasanız yüzde 7 alması çok zor ve bana göre de ihtimal dışı olur.

Bastırın bastırın TKP, TKH, Sol Parti ve Devrim Hareketi, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi bastırın, sıkı bastırın ha alın şu HDP’yi de Millet İttifakını kurtarın canım. Haydi göreyim sizi. Yarın bana keşke HDP’yi de aranıza alsaydınız dedirtmeyin. Alın tepe tepe kullanın…

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları