HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos 2022 Salı Saat: 13:42

1919 direnişi, 1920 toparlanması, 1921 Sakarya ve 1922 Büyük Taarruz bu Büyük olaylara sırasıyla yüz yıllarına erişmiş bulunmaktayız.

Bu olayların tümü Türk ün Büyük Destanınin aşamalaridir. Her şeyin bittiği sanıldığı müttefik ülkelerinin tek tek teslimiyeti yaşarken biz savaşa devam ettik.

Afyonkarahisar_DumIupinar Meydan Savaşı ve onun son parçası olan 30 AĞUSTOS Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, çok parlak zaferler le doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuclu, Yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine yeni bir adım vermekte kesin etkili bir Meydan savaşı yoktur.

Yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyet nin temeli burada atılmış ve saglamlastirilmistir. Ölümsüz yaşayışi burada taclandirildi. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları devletimizin Cumhuriyetimizin Ölümsüz koruyucularidir. Türk ulusu burada kazandığı zaferle, azmini, iradesini, gücünü bu belli gerçeği bir kere daha tarihin bağrına çelik kalemle yazmıştır.

Dostlar, 30 AĞUSTOS ZAFER bayramımızı kutlarım. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık yolunda emek veren, ter döken, uzuvlarini kaybeden hayatlarını kaybeden bu dünyadan göçüp gitmiş tüm büyüklerimizi saygıyla hürmetle analım.

Fikri hür vicdanı hür insanlar bayramımız kutlu olsun...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları