HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

AĞAYA BİR ŞEY DİYEMEYENLER MARABALARI KANDIRIYOR!!!

14 Eylül 2022 Çarşamba Saat: 10:03


( Bakınız daha önce sayfamızda yayımladığımız FERRERO MASUMDUR! başlıklı yazı) 

Ordu Ticaret Odası ile Borsa'nın açıklamasının bir bölümü 

"Sektörde faaliyet gösteren İtalyan firma Ferrero tarafından yaratılan “haksız rekabet” ile “tekelleşme” iddia ve emareleri tarafımızdan dikkatle takip edilmektedir. Rekabeti bozucu unsurların izlenmesi ve tespiti ile ilgili kurumlara bilgi verilmesi bağlı olduğumuz kanundan gelen görevlerimizden biridir.

Ferrero’ nun tedarikçi sözleşmesiyle yaptığı alımlarda ortaya çıkan fiili durum ve en son 48.-TL+1 .-TL şeklinde ilan ettiği fiyatın yarattığı fiili durum tepkilere sebep olmuş ve tarafımızca da kabul edilmesi, doğal karşılanması mümkün değildir. Rekabetçi ekonomilerde piyasa fiyatı, çok sayıda alıcı ile çok sayıda satıcının tekel baskısı olmadan arz ve taleplerinin çakıştığı noktada oluşur. Bu, iktisat biliminin en temel öğretilerinden ve beklentilerinden biridir. Bu gerçek ortada dururken bir firmanın çıkıp da kamuoyuna mâl olacak şekilde fiyat açıklaması rekabetçi piyasa yapının tekel gücüyle ihlali anlamına gelmektedir. Bu durumun elbette bir karşılığı, yaptırımı olacaktır/ olmalıdır."

***

 

TUNÇ SOYER TEKRAR DEDİ! 

Atatürk'e Cumhuriyet her gün küfür edilirken susanlar, Osmancılık oynayanlara, Soyer'in lafını evirip çevirenlere bir kez daha yanıt verdi. 

“Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz."

Ne demişti:

Yüz yıl önceydi, bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar” dedi.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları