HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

ORDUSPORUN ESKİ FUTBOLCUSU SERDAR GÖKALPDEN AMATÖR VE ORDUSPOR TESPİTİ

27 Eylül 2022 Salı Saat: 09:40

Bu gün köşemde sosyal medyada yayınlanan bu yazıya yer veriyorum; ORDU'DA Amatör futbol deyince şimdiki gençler gördükleri amatör takımlar ligler ve oyuncuları kastederek dudak bükebilirler.

Ordu amatör kümesinin tarihini bilmek demek Orduspor Efsanesinin nasıl oluştuğunu bilmektir. 70 yıllardan başlayarak Ordu amatör kümesi (zaten bir tane amatör küme vardı ve yanlış hatırlamıyorsam 11 takımlıydı) sürekli olarak Orduspor'a hazır futbolcular vermiştir.

Başta Esnafspor olmak üzere diğer takımlardan Soya'dan, Ulubey' den, Perşembe'den, Fatsa'dan, Karadağ'dan, Kabadüz'den hepsinden oyuncu gelmiştir yukarıya. Benim Babam yıllarca Teknik Direktörlük yaptı. (Necip Cemal Gökalp) Ordusporda her kademede her yaş gurubunda Ordunun çocuklarıyla küçücük bir bütçeyle ülkenin devlerini dize getirdi Orduspor.

Ama en büyük şansı neydi bilir misiniz? Futbolcularını mahalle aralarında kısa donla top oynadığı zamanlardan beri tanırdı. Hatta abilerinin babalarının bile nasıl futblcular olduklarını bilirdi oyuncularının genlerini ezbere bilirdi.

Amatör kümeden kimi alıp da Orduspor da oynatalım diye günlerce düşünürlerdi. Futbolcu tarlasıydı Ordu amatör kümesi...

Orduspor forması giyenlerin belki 8-10 katı çok iyi futbolcu da bu şansı bulamamıştır. Bir sürü isim gelir aklıma çok küçük yaşlardan itibaren hemen hemen her maçı izlediğim için bilirim. Benim jenerasyonumdan ve daha öncesinden küçüklüğümden Hemen aklıma Orduspor alt yapısından Kubilay, İlyas, Erol, Ali ve bir sürü takımda oynayan Rıfat, Karadağdan, Şahmeran, Aslan Esnaftan Cafer, Uğur, Atanur, Seçkin gelir Onur gelir... Şerefler, Hamzalar, Erdoğanlar, Cemaller, daha da şu an yazamayacağım kadar adam.

Benim jenerasyondan da bir sürü futboldan ekmek yiyemeyen arkadaşım abim gelir... Hem de öyle az buz değil muhteşem futbolculardı bunlar. Kegean Süleyman, Muharrem Ciğerim, Hayri Şahin, Kara Murat, Rahmetli İsmet Odabaş, Ferhat Kurt, Hakan Öztan daha neler neler...

Hani diyorlar ya eski Ordusporu yaşatacağız diye. Öyle olmuyor bu iş önce bu adamlar gibi futbolcular yetiştireceksin şehirde ondan sonra zaten Efsaneler yeniden dirilir. Şimdi amatör futbol nasıldır Ordu da. Siz anlatın ben uzağım...

Hangi sahada oynarlar...

19 Eylül’de oynanan o zamanki amatör maçlarda stadın dolduğunu bilirim. Şimdi kaç kişi izliyor kaç kişi takip ediyor. Kaç futbolcu çıkıyor amatör kümelerden. Amatör futbolun zayıfladığı her şehirde futbol biter bu kesin...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları