HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

MENFAAT

10 Kasım 2022 Perşembe Saat: 09:53

Gözyaşı Bir Istırap Sembolüdür. Bütün Dinlerin, Ahlak ve Yasaların Hedefi ve amacı bu ıstırabı dindirmek, İnsanları daha mutlu bir yaşama kavuşturmak olduğu halde, ne yazık ki, bir türlü buna ulaşılamamıştır. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de, İnsanın "Bencil ve Menfaatçi Bir Varlık" Oolmasında aramak lazımdır.

Hepimiz bin türlü menfaatimize sıkıca bağlıyız. Bunları besleyen ve koruyanlara Dost, Hoş görenlere yarı Dost ve Önlemek isteyenlere ise düşman oluruz.. Toplumdaki her insanın menfaati aynı Olmadığı İçin De, İnsan Hayatında Maddi veya manevi menfaat catışmalarının doğurduğu düşmanlık hislerinden daima ıstırap ve gözyaşı doğmaktadır ve doğmaya da devam edecektir.

İnsan da bütün canlı varlıklar gibi

menfaatçi bir varlıktır. Şu farkla ki ; İnsan bu menfaatçiliğin sınırlarını çizmeyi ve başka insanların haklarına saygılı olmayı, Adaletle davranmayı sağlayabilecek, "Düşünceye, Akla ve Vicdana Sahip" Bir varlık olarak yaratılmıştır.

Ancak değer yargılarının Alt-Üst edildiği bugünkü Toplumda, "Düşünce, Akıl ve Vicdanını Çamurlamış İnsanlarda" menfaat, Her şeyden önce gelen kutsal bir değer halini almıştır.

Menfaatin "Kendisine Tapılan Tek Mabut (!)" Haline geldiği ruhlarda İse, İnsanlar adeta hayvanlaşmaktadır.

Hayvanlar yalnız kendisi için yaşadığından başkalarına zarar vermekten ve gözyaşı döktürmekten çekinmez. Bu hayvanlar için normal olmasına normal de, Ancak düşünen varlık insan  için, Çok mu çok anormaldir…!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları