HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

İSLAMA SALDIRI LAKAP TAKMA VE DİN DÜŞMANLIĞI..!

18 Kasım 2022 Cuma Saat: 09:23


 

Değerli dostlarım bugünkü sizlerle paylaşmak istediğim konum gerçekten çok önemlidir.

 Kur'an-ı Kerim'de insanlara lakap takarak,küçük düşürücü aşağılanması yasaklanmıştır.

Bir kişinin sohbet ederken veya hitap ederken diğer bir insanı veya zümreleri çirkin bir yakıştırma ve lakapla anıp itibarsızlaştırmaya çabalaması en hafif tabirle ahlaksızlıktır.

Bu konudaki ayet şöyledir;"Ey müminler!Bir topluluk diyer bir topluluğu alaya almasın.Belki de onlarkendilerinden daha iyidir.kadınlarda kadınları alaya almasın.Belki kendilerinden daha iyidir. Kendi kendi jendimizi ayıplanayın.Birbirinizi kötü lakapla çağırnayınız" (Hucurat, 11.ayet)

Ayeti kerimede lakap takanın aslında kendi kendine o çirkin sözü söylemiş olduğunu hatırlatıyor. Bu işin dedikoducu ve boş konuşan seviyesiz erkek veya kadınların işi olduğu belirtiliyor. Kur'an'a göre lakap takana o söz geri döner

Burda şunu hatırlatmakta yarar görmekteyim müslüman bir milletin Kahraman,Yigit,dürüst olanlarına moral ve mutivasyon için takılan lakabın  hiçbir sakınca yoktur,

Örnek verecek olursak;Gazi,kahraman komutan,sıddık,emin,soy sop vs  gibilerinden.

Ama bir müslümanın İslâm topluluğunu ve kişileri aşağılamak icin takılan isimleri kullanması ne kadar doğrudur takdiri sizlere bırakıyorum.

Aşağıda vereceğim örneklerdeki gibi  alaycı, aşağılayıcı din,iman,islam adına dalga geçen alaya alan konumda asla olmamalıdır.

Kurak mullaları: İslam düşmanları tarafından ortaya atılmış bir sözdür. İslâm'ı tebliğ eden bu görevi yapan din adamlarının bilgisiz,cahil olduklarını ortaya koymak için kullanılmıştır.

Gerçekten böyle olmayıp susuzluktan çatlayan ve susayan insana su vermek ne kadar elzem ise,Kuraklıktan dolayı müslümanların inancı gereği din adamları ile hep beraber Yaratıcıya yalvarmak hallerini arzetmek kuraklıktan çatlayan kurumuş topraklara  suyun sahibinden istenmesi ve duanın kabul olması neticesinde alınan bu rahmetlede toprağın buluşup kuraklıktan kurtulması yeşermesi neticesinde vesile olanlara takılan yakıştırılan "KURAK MOLLALARI"diye lakap takılmak suretiyle din adamları asağılanmak istenmiştir.

Bir müslüman olarak bendeki kanı şudur!

Eskiden onların kastettiği KURAK MOLLALARI İslâm dinine hizmet ederken nesillerin yetiştirirken yine bütün zorluklara rağmen bir kuruş dahi para almayan bu gün yaşanmayan dinin emirlerini ve âhlaki yetiştiren,anlattiklarını yaşamaya çalışan söz ve duruşlarını ortaya, söz ve eylemleriyle herkese örnek olan kişilerdi.

Onların sözleri toplumlar tarafından kabûl görür ve yerde uygulanırdı.İşte onların yaşadığı ve örnek aldığı ahlâk dusturudur.Hz Peygamber sav efendimiz'dir;"Ben âhlak'ı tamamlamak için gönderilmiş bir peygamberim.buyurarak ahlâklı olmanın ne kadar önemli olduğunu belirtmek istedim.

O kurak mullaları zamanında birlik, beraberlik vardı,ayrışma bölünmeler yoktu.Heryerde bu günkü gibi  kadar cahil bir toplum akabinde ahlâksızlık, hırsızlık, yolsuzluk, adaletsizlik,yok denecek kadar azdı

Asıl bizleri üzen konuya gelince:Kaş yapayım derken göz çıkarmak olsa gerek! Dini bir programa ev sahipliği yapan bir kanalın konuşmacısının"KURAK MULLALARI"Kelimesinin KURAK MOLLA anlamı dışında din adamlarını aşağılamak amacıyla tekrartekrar,üstüne basa basa konuşması rahmani asla olamaz şeytani bir şekilde kendini beğenmişliğin verdiği kibir ve gurur âbideliği neticesinde kullanmasıdır.

Peki ben müslümanım diyenler bu ne yaptılar? Hiçbir şey, Tepkilerini dahi ortaya koymadılar?koyamazlar âdeta müslümanlar uyumaktalar.

Vaktiyle Bursa'da bir müslüman çeşme yaptırmış kitabe kısmınada  bu ceşmeden müslümanlar su içemezler yasaktır yazdırır.

Kadıya şikayet ederler neden müslümanlar içemez yazdınız evladım der.

İki şartım var yerine getirirseniz açıklarım der.

1-)Bursa ölü caminin imamını namaz kıldırırken hapsetmeniz aynen yaparlar.müslamanların sesi çıkmaz hatta yazık ki! bunun peşinde nasıl namaz kılmışız diye suclarlar

2-)Şimdi bursa papazını bir ayın sırasında gözaltına alın efendim der. ve aynen yapmaya çalışırlarken kimse papazını vermek istemez 

İşte efendim benim yaptırdığım ceşmeden müslümanlar su içemezler çünkü davalarında samimi değillerdir der.

Bir müslüman millet olarak davamızda samimi  olsak hiç kimse bizi bölüp parçalayamaz alayada alamazlar.

Ama günümüzde İslâmın peygamberine ve sahabi ve komutanlarına ,din gönüllüsü olanlara hakaret eden sözleri, lakapları maalesef ben müslümanım diyenlerin farkında olmadan ne yazık ki kullanmaktadırlar.

Bu ve buna benzer sözler ve ifadeler karşısında 

Kandırıldığımızın farkında dahi olamadık çünkü bu sözler bize ait değil müşrikler tarafından İslâm'ı ve onun temsilcilerini aşağılamak küçük düşürmek amacıyla ortaya atılmıştır.

Gelin o zaman hep beraber bu aşağılayıcı  sözleri kim  ne amaçla kimler için söylemişler bizlere farkına varmadan söylermişler bakarmısınız!

İslam peygamberi bir arap soyludur ancak bütün âleme gelmiş bir peygamberdir.O'nun insanlık adına ne güzel bir ifadesi vardır:Ne arabın acemden ,nede acemin arap olandan  üstünlüğü yoktur. bilakis müslümanlar kardeşidir diye buyuran bir peygamberin suyunun Arap olması nedeniyle müslüman kişilerin köpeklerine Arap ismi koydurtmayı başarmışlardır.

1-) Arap gel Arap git..

Bizleri uyutupta nasıl kendi peygamberininin soyunu  köpeklere isim olarak Arap ismi koydurttular.

2-) KAKA: Hz Kaka aynı zamanda bir sahabi Hz Ebubekir ve ömer döneminde İslâm ordusunun komutanlığını yapmış ve Yahudileri hezimete uğratan bir komutan olmasından dolayı onu  sevmezlerdi.O imanlı başarılı İslam bir İslam komutanı olması nedeniyle küçük çocukların büyük abdest bozmasına kaka ismi koymuşlar biz müslümanlar ne yazık ki hâlâ çocuklarımıza kakanı yap oğlum yada kızım demeye farkına varmadan söylüyoruz.

 3-) AYYAŞ:Halk arasında İçki içene ne şarhoş olana derler? Maalesef şu bir gerçek ki  Hz Ayyaş bir sahabidir Onun isminide  şarhoş yerine Ayyaş olarak bizlere  kullandırttılar.

4-)KARA FATMA: Halk arasında hamam böceğine  kara fatıma denilmektedir ne acayip değilmi?

Annelerin çocuklarına yaramazlık yapınca korkutmak amacıyla Kara Fatma geliyor diyorlar

 Kara Fatıma dengelerinin sebebi kara çarşaflı Fâtımatüzzehradır beyler peygamber efendimiz kızıdır

Çocuklara kara fatıma geliyor vah müslümanlar vah ki ne vahhh.

5-) ÖRÜMCEK KAFALI:Halk arasında Örümcek kafalı denmesinin sebebi Hz peygamberin Hz Ebubekir ile Mekke müşrikleriden kacarken sığındıkarı Hira Nur dagındaki mağara Allah'ın elçisini korumak amacıyla örümceğin yuva Yapmış olması nedeniyle peygamberi yakalayanamış olmalarındandır.

İşte bundan dolayıdır ki hınç alayamayanların kullandıkları aşağılayıcı bir ifadedir.

6-) GAFFÛR: Peki GAFÛR kimin ismi Allah'ın 99 isimlerinden birisidir. affeden, mağfiret eden,suçları bağışlayandır.

Daha yeni bir iki kanalda oynatıldı bir dizi vardı Avrupa yakası diye;orda ki apdal salak rölünde oynayan kişiye GAFÛR ismi verilmiştir.Allah'ın bu ismine hakaret vaki olan bu rol boşuna mı verilmiştir.

Bazı TV kanallarında sinama ve dizilerinde İslâm dininin temsilcilini ve savunuculuğunu yapan din adamlarının  röllerine bakarmısın! yüce İslâmın ayaklar altına almak isteyen kaynağı başka mecralardan beslenen tröller tarafından aşağılannak,hakir gôsternek amaçlı,üç kağıtçı ve sahtekar gôsterilmektedir.

Peki %99 müslüman bir ülkenin insanlarından ve idarecileri den  hiçbirinin  gıkı cıkıyormu?

İşin en garibi bu olsa gerek kazanımları yine müslümanlardan tarafından sağlanan reyting rekorları kıran yine bunlar.

Sôzleri ile davranışları birbirini tutmayan kimseler için söylenen bir deyim vardır;Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, Burda Mevlana'nın bir sözleri çok anlamlıdır."Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol"

Bir müslüman her hâliyle örnek olmalı  uyanık olmalı,bilgili ve tecrübeli olmalıdır.

Peygamber sav efendimiz "Müslüman bir delikten iki defa sokulmaz"demektedir peki bunu demekle neyi kastetmiştir.Müslümanları sokan yılanın başı ezilmelidir.Dinimize,inancımıza saldırılara karşı  uyanık olmalıyız.Hele son zamanlarda yayınları ile  Gazete TV sosyal medyada müslüman görünümlü yılanların sözlerine kanmamalıyız.

Şunu asla unutmamalıyız: müslüman ehlini, çevresini din  kardeşini uyarmalıdır.asıl görevi tebliğ olmalıdır.Rasûlullah (s.a.v) efendimiz bir hadislerinde şöyle buyurdu: “Din nasihattir.” İnsanlar birbirlerini Allah rızası için uyarmaları ve Allah'ın dinine sımsıkı  sarılmamızı bizlere emretmektedir"

Dinimiz ve onu temsil eden  din gönüllüsü, Müçtehit kardeşlerim gelin hep beraber uyuyan şu müslümanları uyandırmayı vazife edinelim hiç bir engel bizleri yıldırnasın Hak yolda bu mücadelniz  kolay gelsin Allah yar ve yardımcınız olsun  bu dava uğruna göğsünü siper edenlere selam olsun

Selam ve mahabbetlerimle

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları