HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

GAZİANTEP’E SELAM, DOSTLUĞA DEVAM…

12 Ocak 2023 Perşembe Saat: 09:22

Burada TDED Gâziantep 7. İstişâre toplantımıza dâir yazdık. Hattâ vedâ şiiri mâhiyetinde mısrâları burada da paylaştık. Ancak orada müşahhas değerlendirme yok, duygusal ağırlıklı bir mâhiyet söz konusuydu. Bu meyânda geniş, açıklama niteliğinde bir ele alıştan önce bu gün diğer şûbelerin teşekkür mesajlarına bakarak programın genel panoramasını vermeye çalışacağız.

 

ERZURUM, AZERBAYCAN, KAFKASYA...

 

İlk söz, faaliyetleri ülkenin de ötesine, başta Azerbaycan olmak üzere tüm soydaş ülkelere ulaşmış, en popüler ve başarılı şûbemiz Erzurum'da:

 

"TEŞEKKÜR VE HELALLEŞME //

 

Gaziantep'teki 7. İstişare Toplantımız her açıdan oldukça verimli geçmiştir. Genel Başkanımız Sayın Ekrem Erdem büyüğümüze, programın gerçekleştirilmesinde emeği olan genel merkezimizin kıymetli yöneticilerine, Genel Müdürümüz Kâmil Çakır'a ve etkinlik rehberimiz Seyfettin Dilaver ağabeyiye, etkinlikleri en iyi ve en hızlı şekilde sosyal medyaya yansıtan Elif Hanıma, programı en iyi şekilde fotoğraflayan Nihat Beye, TDED ailesinden yeni tanıdığım canlara ve TDED ailesinin birbirinden kıymetli her ferdine TDED Erzurum Şube Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Allah sizi var ede... Hakkımız helaldir, sizlerden de gayr-ı ihtiyari oturuşumuzla, kalkışımızla, bakışımızla, sözümüzle, hal ve hareketlerimizle kalbini kırdığımız, canını sıktığımız canlar varsa helallik isteriz.  Derdimizi seviyoruz...

Selam ve muhabbetle...

Murat ERTAŞ TDED.25

 

Gâziantep'te TDED'in şûbesi yok. Daha önceki İstişâre toplantıları hep şûbe olan yerlerde yapılmıştı. Bu istisnâî durum nasıl gelişti bilmiyorum ama teklif BB Başkanı Fatma ŞAHİN ya da vâli beyden gelmiş olabilir. Başkanımız Ekrem ERDEM 5 dönem milletvekilliği yapmış, dolayısıyla yıllarca üst düzey görevler yapmış, misyonlar üstlenmiş bir isim olduğu için bürokraside çok geniş bir yelpazesi var.

Buradaki olay böyle oldu sanki ama çok iyi oldu. Hattâ ben program sonu ankette şube olmayan yerde program yapmanın o bölgeyi de uyandırdığını, bundan sonrakiler de böyle yapılmasını teklif ettim. Şimdi olmayan yerde şube açılma adımı atıldı. İşte buna dâir de bir mesaj:

 

GÂZİANTEP TE KAZANDI

 

Gaziantep 7.istişare toplantımız çok verimli oldu; bu vesile ile İl şubemiz de kurulmuş oldu. Başta sn. Başkanımız Ekrem bey emeği geçen tüm Ynt. Kurulu üyelerine ve genel müdürümüz Kamil beye şükranlarımı sunarım. Tüm katılımcılara hayırlı yolculuklar dilerim.

Hikmet TEKİROĞLU

 

Toplantımız gerçekten çok samîmî bir havada geçti. Tanışma ve kaynaşmalara sebep oldu. Çankırı Şûbe Başkanı Zeynep DİNÇ Hanım, kendisi gelip İrfan ve Tülay SOYLU arkadaşlarımizla berâber temsil ettiğimiz Ordu grubuyla tanıştı. Çok yakın alâka gösterdi. Faaliyetlerde yardımlaşma teklifi getirdi. Kendisi de Orduluymuş; Alaybeyoğullarından. Soyisimleri YURDAKUL.

Şimdi; bütün Ordulu hemşehrilerine selâmıyla berâber organizasyona teşekkür yazısını sunuyoruz:

 

ÇANKIRI DİNÇ, ORDU ALAYBEYOĞLU...

 

Çankırı Şubesi  olarak, öncelikle bizleri bir araya getirerek son derece kıymetli ve verimli geçen istişare toplantımızın  gerçekleşmesine vesile olan hepimizin büyüğü, hocası sayın genel başkanımız Ekrem Erdem Beyefendiye , Saygıdeğer eşi Hanımefendiye, bizleri ağırlayan Sayın Gaziantep Belediye Başkanımız Fatma Şahin Hanımefendiye,genel merkezimize , bütün program boyunca büyük bir sabır ve fedakarlıkla  bizlerle yakından ilgilenen Seyfettin Dilaver Beyefendiye, Elif Sönmezışık Aydın Hanımefendiye, Elif Tokkal Hanımefendiye, Habibe İskender Delibaş Hanımefendiye, şube sorumlumuz Zekeriya Kaan Beyefendiye, yapmış oldukları son derece kıymetli faaliyetlerle bizlere örnek olan değerli şubelerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

Türkiye Dil ve Edebiyat

 Derneği Çankırı Şubesi

 

SIRA TEKRAR BİZDE

 

Biz de 7. İSTİŞARE WhatsApp Grubunda, gezi günü PANORAMA'da çektiğimiz bir videoyu paylaştık ve altına da şu kısa açiklamayı ilâve ettik:

 

GÂZİANTEP'TE KÜLTÜR ALPLERİ...

 

"Sizin öncülüğünüzdeki TDED de Gâziantep'te Şahin Bey misâli dil, kültür ve irfânımızın kahramânı olmuştur; ülkemize ve coğrafyamıza hayırlı olsun. Ordu'ya geçmeden, torunum Nilüfer Hanımı görmeye geldiğim Konya'dan cümleye sevgiler-saygılar; Gâziantep'te dostluk ve sıcaklığıyla bize müstesnâ üç güzel gün yaşatan TDED Âilesi'ne teşekkürler, yenilerinde, daha güzellerinde buluşmak üzere inşâllâh wes'selâm..."

 

ÂHIR KELÂM; MUHABBETE DEVÂM...

 

Bu günlük te bu kadar değerli dostlar. Yıl gelecek derken 2. Haftanın da sonuna yaklaştık. En son bir paylaşımla berâber vedâlaşalım inşâllâh.

Bu da TDED Grubundan. Osmancık başkanımız, çok sempatik, güzel insan Kâzım SEKİLİ Bey arkadaşlarıyla bir fotoğrafının altına şöyle bir söz koymuş:

 

"DOĞRULARLA BERÂBER OLUNUZ!"

 

"Sizi geliştirmesi muhtemel insanlarla arkadaş olun. Süreç karşılıklıdır; insanlar öğrettikçe öğrenirler!" SENECA

 Çok doğru. Nunu bize bu toplantı tekrar gösterdi. Kur'ân'ın emrettiği DOĞRULARLA BERÂBER OLMAK çok değerli bir şey.

Rabbimiz bizleri doğrulardan ve doğrularla berâber olanlardan eylesin diyor, bize bunu yaşatan 150 kişilik TDED Âilesi başta olmak üzere cümleye sevgiler-saygılar sunuyor, sonsuz hayatta da sevdikleriyle birlikte idrâk edecekleri, Efendimiz SAV in civârında muhabbetler, bitimsiz mutluluklar diliyorum wes'selâm....


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları