HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HANGİ YÜZLE!?

6 Şubat 2023 Pazartesi Saat: 09:53

Siyasette kazanlar artık ocağın üzerine konulmaya başladı. Sahalarında, sahnelerinde, arenalarında ufaktan ısınmaya başladığını görmeye başladık. İştahı kabaran milletvekili aday adaylarının kulaklarına şimdiden bir küpe takmakta benim için farz oldu.

Özellikle tecrübe sahibi, kendilerini kurnaz zanneden aday adayları bu yazımı bir tavsiye niteliğinde değerlendirirlerse kendileri için daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Şimdi bir örnek üzerinden giderek yazıyı okuduktan sonra dönüp bir kendinize bakmanızı isterim.

Gençlik yıllarınızda bir ideoloji akımına kapılarak parti mensubu oluverdiniz. Gün geldi, devran döndü, bu partiden milletvekili de oldunuz, belediye başkanı da oldunuz. Zirvede hatta tavan bile yaptınız. Hem de hiç emek ve çaba sarf etmeden, cebinizden beş kuruş bile çıkmadan gah emekli oldunuz partinizin ekmeğini yemeğe başladınız gah ise başka işlere, oyunlara karışarak yine vekil veya başkan olduğunuz partinizin ekmeğini yemeğe devam ettiniz. Hala edenler de var zaten.

Şimdi yeniden sahneye çıkmak isteyen bu zatlara baktığımda şu soruları da sormadan geçmek gelmedi içimden. Arkadaş bir parti üzerinden bir yerlere geldiniz. Yolunu bile bilmediğiniz, adım dahi atmadığınız, bir paket çay, şeker dahi almadığınız partinize menfaatiniz uğruna sırtınızı dönerek başka partilerde sahneye çıkmak istemenize millet artık prim verir mi?

Yıllarca elinizin altında size hizmet edenlerin alın terlerini, emeklerini görmezden gelerek haklarını dahi gasp ettiğiniz partidaşlarınız size artık prim verir mi? Cenazede yoksunuz, hastalıkta yoksunuz, düğünde, sünnette yoksunuz, sokakta dahi görseniz, Allah’ın bir selamını vermezsiniz. Ölü de yoksunuz, diri de yoksunuz. Helalleşmeye bile yüzünüz yok. Artık bu millet size prim verir mi?

Bütün bunlarda yetmiyormuş gibi adres değiştirdiğiniz koşarak gittiğiniz partilerde de aynı zihniyet içiresinde hangi akla hizmet bu millete faydanız olacak? Partiyi parti yapanlara kol kanat olacağınıza, destek verip birlik, dirlik sağlayacağınıza ama yok olur mu benlik hırsınıza sarılarak gittiğiniz yerleri de tarumar ediyorsunuz ya millet enayi mi size prim verecek öyle mi?

Nifak saçarak, ayrıştırmaya, bölmeye, yıkmaya çalışarak olduğunuz yerde kurduğunuz küçük gruplarla bu saatten sonra bu tür oyunlara hiçbir siyasi parti alet olmaz, bu entrikalarınıza çanak dahi tutmaz bilesiniz. Bu tür gaflete düşen partilerin hazin sonu da hep çöplük olmuştur. Olsalar ne olur ki, zaten size göre parti mi yok bu memlekette değil mi?

Biraz edep, biraz haya, biraz ahlak diyorum. Size baktıkça bunlar hala hangi yüzle milletin karşısına çıkmak istiyor diyebileceğim onlarca isim var önümde. İnşallah partilerin genel merkezleri kesin listeleri yaparken bu tür adamları gözden kaçırmaz ve ekarte ederler. Yoksa 14 Mayıs yerelde kendileri için hayra alamet olmaz. 

Millet, etik ve elit siyaset istiyor. O yüzden listelere koyacağınız yüzlerin astarı olup olmadığına iyice bakın ve listenizi yaparken ince eleyip sık dokuyun. Benden söylemesi. Astarsız yüz ile seçim kazanamayacağınızı şimdiden dostane söylemiş olayım…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları