HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Haziran 2016 Salı Saat: 11:12

KOMŞULUKLARIMIZ

İnsan,yaratılış ve ihtiyaçları gereği, toplum hâlinde yaşamaya mecburdur.
KOMŞULUKLARIMIZ

Değerli  Dostlar!

                İnsan,yaratılış ve ihtiyaçları gereği, toplum hâlinde yaşamaya mecburdur.

                Ailemiz ve akrabalarımızdan sonra problemlerimizin  çözümünde yardımına kavuşacağımız en yakın dostlarımız komşularımızdır.

                Ahlâki erdemlere sahip,insani değerlere saygılı ,başkalarının haklarını,namus ve şerefini en az kendi hakları, namus ve şerefi kadar kutsal ve dokunulmaz kabul eden güvenilir, dürüst komşu, dünya hayatının önde gelen nimetlerinden en önemlisidir

İnsanın sevinç ve kederini paylaşabileceği zor günlerinde yanında bulunacak komşularının olması çok büyük bir bahtiyarlıktır.

                İlhamını  yüce dinimizden alan ecdadımız  “Ev alma komşu al “ sözü,sevgi ve saygı, güven ve dürüstlük, yardımlaşma ve dayanışma  gibi faziletlerin unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde daha da bir anlam ifade etmektedir.

                Dinimiz İslam hayatımızın fert ve toplum olarak her kesiti ile ilgili fazilet yüklü ilke ve prensipler getirmiştir. Kur’an-ı Kerimde “Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın.Ana ve babaya,akrabaya,yetimlere,yoksullara,yakın komşuya,uzak komşuya,yakın arkadaşa,yolcuya,idara ve himayeniz altında olanlara iyi davranın…..(Nisa4/36) ayeti yüce yaratana kullukla beraber başta ana –baba olmak üzere toplumun diğer kesimleriyle birlikte komşularımızla da iyi ilişkiler kurulmasını bir görev olarak bize göstermektedir.

                Sözleri ve örnek yaşantısıyla bizlere hayat veren, insanlık ve kulluk bilincimizi  güçlendiren Peygamber  Efendimiz;”Cebrail,komşuya (iyilik konusunda) o kadar çok tavsiyede bulunuyordu ki ,ben komşuyu komşuya mirasçı  kılacak sandım.”( buharı ,edep,,28)” Kim Allah’a ve Resûlüne iman ediyorsa, komşusuna  iyilikte  bulunsan…”(Müslim,iman,77)

                Rahmet Peygamberimiz (s.a.s)bir hadisinde de üç kere “Vallahi iman etmiş olmaz…” buyurdu.”Kim  Ey Allah elçisi? Denildi. O  da “ Komşusu şerrinden emin olmayan kimse (iman etmiş olmaz ).” ( Buhari edep,2/9) şeklinde cevap verdi.

                Bizi biz yapan değerlerden uzaklaşmamızın sonucu birbirimizle  ilişkilerimizin zayıflayıp hatta kaybolma noktasına geldiği çağımızda kalabalıklar içinde yalnızlaşan yığınlar oluşmaktadır. Babanın evladından,evladın aile ocağından, komşunun komşudan kaçmaya çalıştığını üzüntüyle görmekteyiz. Birbirimizin derdini dinmediğimiz, huzur ve mutluluğumuzu umursamadığımız, günümüzde ,beni biz yapan dinimizin çağrılarına kulak veren toplumlar oluşturmalıyız.

                “Komşusu açken kendisi tok yatan gerçek mü’min değildir”

                “Kendi nefsiniz için arzuladığınıza mü’min kardeşiniz için de arzulamadıkça olgun mü’min olamazsınız.”

Günün Sözü ; Zaman bir kılıçtır.Sen onu iyi kullanmazsan o seni keser.

 (İmam Malik)

Anahtar Kelimeler : KOMŞULUKLARIMIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız