HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Haziran 2016 Cumartesi Saat: 06:42

DGD’DE BAŞKAN YILMAZ’IN NÜFUS ISRARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde organize ettiği iftar programları devam ediyor.
DGD’DE BAŞKAN YILMAZ’IN NÜFUS ISRARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde organize ettiği iftar programları devam ediyor. Kabataş ilçesinde yaklaşık 3 bin kişiyle aynı sofrayı paylaşan Başkan Enver Yılmaz, “Bu iftar programlarımıza toplumumuzun her kesimi katılıyor. İktidar ya da muhalefet partisi fark etmeksizin yoğun bir katılım yaşanıyor. Bu sofralar birlik ve beraberliğimizin pekiştiği yerler. Allah, niyetlerimizi ve oruçlarımızı kabul eylesin” dedi.

İftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kabataş Kaymakamı Engin Avcı, İlçe Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yakup Akçay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, mahalle muhtarları ve yaklaşık 3 bin Kabataşlı katıldı.

Program öncesinde konuşmasına “İftarlardaki maksat sadece yemek değil, bir ve beraber olmaktır” diyerek başlayan Başkan Enver Yılmaz, “Bu denli yoğun katılımın olduğu başka bir organizasyonu yapamazsınız. Bu kalabalık birlik ve beraberliğin eseridir, ramazanı bereketiyle birlikte yaşamaktır” dedi.

Yaptığı konuşmada fındıkla ilgili doğrudan gelir desteği ödemeleri konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Ordu sınırları içerisinde bahçesi olup da destek ödemesi alan kim varsa, bu kişilerin ikametlerinin de o ilçede olmasını istiyoruz. Biliyoruz ki çok sayıda vatandaşımız, başka il ve ilçelerde ikamet ederken buradan doğrudan gelir desteği ödemesi alıyor. Bu, haksızlık diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Destek ödemesi alan toplam 116 bin 350 çiftçi olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, bu çiftçilerin 45 bininin Ordu’da ikamet etmediğini söyledi. ”Yılın 11 ayı il dışında olup, sonra gelip 1 ay Ordu’da kalarak destek ödemesini tam alıp, her türlü hizmetten yararlanmayı kabul edemeyiz” diyen Başkan Yılmaz, “Yılın 11 ayı il dışında kalıp, sadece fındık sezonu 1 ay burada olmak, doğru bir durum değil. Sonra bizim yolumuz, suyumuz yok denilmemeli. Bu arkadaşlarımızın nüfus kaydı burada olsa ekonomimiz daha güçlü olacak. Biz devletten yıl itibarıyla kişi başı 180 TL alıyoruz. 45 bin kişinin kaydı Ordu dışında, bunu nasıl alacağız. O zaman diyoruz ki, doğrudan gelir desteği almak istiyorsanız ikametinizi Kabataş’a getireceksiniz. Örneğin Kabataş’ın nüfusu bugün 10 bin kişi. Ancak bu nüfus Temmuz ayından sonra 30 bini buluyor. Devlet bize 10 bin kişi karşılığında para gönderiyor ama biz, 10 bin kişi için gönderilen para ile 30 bin kişiye hizmet vermek zorunda kalıyoruz. Bu kabul edilemez bir durum. Bu nedenle il dışında ikameti olan hemşehrilerimiz nüfuslarını buraya aldıracaklar” diye konuştu.

“KABATAŞ İÇİN 24 MİLYON LİRALIK DEV BÜTÇE”

Bu hizmetleri yerine getirebilmek içinde yoğun çaba gösterdiklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Kabataş ilçesine geride kalan 2 yıl içerisinde sadece su için 11 milyon 500 bin lira para harcadık. Bunun karşılığında ise Kabataş’ta 2 yıl içerisinde sadece 800 bin liralık su tahsilatı yaptık. Yani gelir ve gider arasındaki farkı görün istiyoruz. Biz geçmiş yıllardan kalan eksik hizmetleri tamamlamaya çalışıyoruz ve bunda da oldukça başarılıyız. Tüm bu yatırımları hayata geçirebilmemiz için ilave kaynaklar oluşturuyoruz. Kabataş ilçemize yol için de ayırdığımız miktar 12 milyon lira. İlçemize Ordu, büyükşehir olmadan önce yol ve su için gönderilen para ise yıllık sadece 400 bin liraydı. Tüm bu yatırımları hayata geçirebilmek, daha fazla yatırım yapabilmek için tekrar söylüyorum, il dışındaki Ordulular ikametgâhınızı Ordu’ya alın ki devletten gelen ödeneklerimiz artsın ve size daha çok hizmet verelim” dedi.

İftar programlarına toplumun her kesiminden katılım olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “İktidar ya da muhalefet partisi fark etmeksizin yoğun bir katılım yaşanıyor. Bu sofralar birlik ve beraberliğimizin pekiştiği yerler. Allah niyetlerimizi ve oruçlarımızı kabul eylesin” ifadesini kullandı.

Sahnelenen Hacivat ve Karagöz orta oyunu çocuklar tarafından büyük bir beğeniyle izlenirken iftar programı, mehteran takımının yaptığı gösteriyle sona erdi.

Programın ardından Başkan Enver Yılmaz, Çatalpınar’daki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : DGD’DE, BAŞKAN, YILMAZ’IN, NÜFUS, ISRARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız