HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Haziran 2016 Perşembe Saat: 11:30

“DÜNYAYI TAKİP ETMEK, SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Emekli Tuğgeneral Şafak Gök tarafından verilen “Afganistan-Türkiye-ABD İlişkileri ve Eğitim” konulu konferansa katıldı.
“DÜNYAYI TAKİP ETMEK,  SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Emekli Tuğgeneral Şafak Gök tarafından verilen “Afganistan-Türkiye-ABD İlişkileri ve Eğitim” konulu konferansa katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirilen konferansa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Konferansta öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Öğrenmenin bir süreç olduğunun herkes bilincindedir. Misyon-Vizyon sahibi olmak ve geleceğe  yönelik  bazı perspektiflere sahip olmak, bazı ölçütleri geliştirmek çok önemlidir. Üniversitelerden mezun olduktan sonra genelde çoğu insan bilgilerine  bir gram ilavede bulunmuyor. Konferanslara katılmak, kitap okumak, dünyayı takip etmek,  kendi mesleği ile ilgili olsun gelişmeleri yakından takip etmek son derece önemlidir. Gelişimin gereği budur” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Sizlere, eğitim-öğretimin birer neferleri olarak Türkiye’nin geleceğinin emanet edildiği gençleri yetiştirmekle vazife olan güzel bir meslek bahşedilmiş. Sizin şekillendireceğiniz nesiller, Türkiye’de geleceği belirleyecek. Türkiye’de ne varsa aslında öğretmenlerin eseridir. Sizler ne kadar, bilgili, donanımlı, çevreniz ve dünyadaki olaylar hakkında bilgi sahibi olursanız, bizlerde geleceğe güvenle bakarız” diyerek, Emekli Tuğgeneral Şafak Gök tarafından verilen konferansın da çok yararlı olacağını ifade etti.

Emekli Tuğgeneral Şafak Gök, “Afganistan-Türkiye-ABD İlişkileri ve Eğitim” konulu konferansta, Afganistan’ın konumu ve önemine değinerek, zengin maden yataklarına sahip, çok fazla deprem olan, çocuk ölümünde dünyada birinci sırada yer alan, küçük ölçekte  Türk işadamlarının yer aldığı, terör, güvenlik problemi, işsizlik, cahillik, yolsuzluğun olduğu, Nato’nun ise 2003 yılından bu yana Afganistan’da görev yaptığını ve 520 rütbeli Türk askerinin Afganistan’da bulunduğunu anlattı.

Afganistan’da, Türkiye’nin gelişmiş, modern ve zengin bir ülke olarak görüldüğünü belirten Emekli Tuğgeneral Şafak Gök, ”Türkçe kursları rağbet  görüyor. Türk dizileri çok izleniyor. Afganistan’da Türkçe yayın yapan  radyo-tv kurulmalı, Türkçe kurslar artırılmalı” diye konuştu.

Emekli Tuğgeneral Şafak Gök, konferansın sonunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : “DÜNYAYI, TAKİP, ETMEK, SON, DERECE, ÖNEMLİDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız