HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ağustos 2016 Pazar Saat: 13:25

GÖLBAŞI CAMİİ, MİNARESİNE KAVUŞUYOR

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak in
GÖLBAŞI CAMİİ, MİNARESİNE KAVUŞUYOR

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilecek projenin yapım çalışmasına başlanıldı.

5 AY SONRA İNŞASI TAMAMLANACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, restorasyon çalışmaları tamamlanan 146 yıllık caminin minare projesinin başladığını belirterek, “Tarihi ve kültürel miraslarımızla ilgili yürüttüğümüz restorasyon çalışmalarında önemli mesafeler aldık. Ecdadımızdan kalan birçok tarihi çeşme, köprü, cami vb. eserlerimizi onararak geleceğe kazandırdık. Uluslararası karayolu güzergâhında bulunan ve minaresiz olan Gölbaşı (Yenipazar) Camii’nin görünümü, Büyükşehir’in çalışmalarıyla aslına uygun hâle getirildi. Şimdi ise minaresi için hazırlanan projenin uygulama çalışmaları başladı. İnşallah 5 ay içerisinde de minareyi inşa edeceğiz” dedi.

DÖNEMİNİN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYAN MİNARE YAPILACAK

1870 yılında yapılan ve 19. yy. taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan tarihi Gölbaşı (Yenipazar) Camii’nin minaresini gösterenözgün herhangi bir veri bulunmadığını belirten Başkan Yılmaz “1939 yılındaki depremde yıkılan minarenin yeniden inşa edilmesi için yakın çevresindeki yıkılmış ya da ayakta olan dönem camilerinin minare tiplerini tespit ederek bu bağlamda bir proje hazırladık. Bazıları yıkılmış olmasına rağmen Fatsa ve Ordu’nun diğer ilçelerindeki o döneme ait camilerin minareleri de örnek alınarak hazırlanan proje kapsamında cami, oran-orantı dahilinde kaidesinden itibaren yeniden inşa etmiş olacağız”  dedi.

CAMİNİN RESTORASYONU TAMAMLANMIŞTI

Yapılan restorasyon kapsamında caminin dış cephesi tamamen elden geçirilirken, iç mekânda döşeme ve tabanlar onarıldı, minber ve kürsü de yenilendi. Bodrum kısmı kadınlar mescidi olarak düzenlenen caminin dış cephesinde aydınlatma elemanları kullanıldı. Eski durumu ibadet için oldukça bakımsız ve kullanışsız olan cami, yürütülen bu çalışmayla vatandaşların kullanımına açıldı. (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : GÖLBAŞI, CAMİİ, MİNARESİNE, KAVUŞUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız