HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2023 Pazartesi Saat: 14:31

KAHRAMANLAR ORDU’YA DÖNDÜ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen iki büyük depremin ardından bölgeye hareket ederek arama kurtarma başta olmak üzere canlar kurtaran ve birçok çalışmaya katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi
KAHRAMANLAR ORDU’YA  DÖNDÜ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen iki büyük depremin ardından bölgeye hareket ederek arama kurtarma başta olmak üzere canlar kurtaran ve birçok çalışmaya katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ordu’ya döndü.

Depremin ilk anından itibaren bölgeye giden Ordu Büyükşehir ekipleri depremden etkilenen illerdeki çalışmalara katıldı. Deprem bölgesinde Ordu’dan toplam 2 bin 155 personel ve 595 adet iş makinası görev alırken Büyükşehir Belediyesi de bu çalışmalara 285 personel, 245 araç ve iş makinası ile katkı verdi.

Bölgedeki diğer ekiplerle 14 gün boyunca gece gündüz koordineli çalışarak enkaz altından insanları kurtaran, sıcak yemek ve su ihtiyacının giderilmesinden defin işlemlerinin yapılmasına kadar birçok alanda çalışma yürüten ekiplerden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı arama-kurtarma ekibi başta olmak üzere çalışmalarını tamamlayanlar Ordu’ya döndü.

ORDU’YA DÖNEN EKİPLERİ BAŞKAN GÜLER VE BELEDİYE PERSONELİ KARŞILADI

Ekipleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesai arkadaşları ve aileleri karşıladı. Her biri ile tek tek tokalaşan Başkan Güler, görevli personele gösterdikleri üstün başarı dolayısıyla teşekkür etti.

BAŞKAN GÜLER: “EKİPLERİMİZ BÖLGEDE CANLAR KURTARDI”

Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, arama kurtarmadan mobil mutfak tırına, OSKİ ekipleri vasıtası ile su ihtiyacının giderilmesinden enkaz kaldırmaya kadar deprem bölgeleri için ilk andan itibaren seferber olduklarını belirtti.

Ekiplerin deprem bölgesinde tek yürek olarak çalıştığını ve canlar kurtardığını dile getiren Başkan Güler, “Depreme destek olmak ve aynı zamanda yaraları sarmak amacıyla Ordu’dan giden ekibimizin bir kısmı geri döndü. Şu anda OSKİ, Fen İşleri ve Cenaze Hizmetleri başta olmak üzere bölgede ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Tek bir yürek halinde geniş bir ekiple görev yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 285 personelimiz ve 245 iş makinamız ile bölgeye gittik. Arkadaşlarımız orada yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. İtfaiye arama kurtarma ekibimiz orada canlar kurtardılar, sosyal destek ekiplerimiz hem psikolojik olarak hem de yiyecek desteğinde bulundular. 5 bin kişilik mobil mutfak tırımız yemek ihtiyaçlarını giderdiler. Cenaze hizmetlerimizle hayatını kaybedenlerin defin işlemlerini gerçekleştirdik. Fen işlerimiz aktif olarak bölgede çalışıyor. Tüm bunların yanı sıra Ordu’muzda sadece Büyükşehir olarak değil Ordu Valiliğimizin koordinesinde 19 ilçe belediyemiz de ekiplerini bölgeye gönderdi” dedi.

“TÜM ORDU ADINA HER BİRİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hem yaraların sarılması hem de acıların paylaşılması için özverili bir çalışma yürütüldüğünü aktaran ve ekip üyelerine tüm Ordu adına teşekkürlerini ileten Başkan Güler, “Deprem sonrası 5 bine yakın kişi Ordu’ya geldi. Bizler de vatandaşlarımızın buradaki yaşam koşullarının sağlanması için koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Aynı zamanda çocuklarla ilgili Ünye ilçemizde bir tesis kuruyoruz. Oradaki tesiste çocuklarımızın bakımlarını ve normale dönüşlerini sağlıyoruz. Tüm ekiplerimiz deprem anındaki çalışmalarını tamamlarken şimdide deprem sonrasında yapılması gerekenleri iş birliği içerisinde sürdürüyoruz. Ekip arkadaşlarımız sağ salim geldiler. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hem yaraların sarılmasında hem de acıların paylaşılmasında çok önemli bir çalışma yaptılar. Öte yandan bölgeye ulaşan ilk ekip olmalarından dolayı da gurur duyduk. Tek temennimiz bunların bir daha yaşanmaması ve tedbirleri almak” diye konuştu.

Belediye önünde yapılan karşılamanın ardından Meclis Salonu’nda ekiplerle bir araya gelen Başkan Güler, burada ekiplerin bölgedeki yaşadıklarını dinledi.

BÖLGEDEN DÖNEN EKİPLER YAŞADIKLARINI PAYLAŞTI

Deprem bölgesinden dönen Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bölgede yürüttükleri çalışmalarda yaşadıklarını anlattı. Özellikle arama kurtarma çalışmaları esnasında yaşadıklarını dile getiren ekipler, bu anları anlatırken duygusal anlar yaşadılar.

Ekipler, konuşmalarında şu ifadelere yer verdiler: “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. İlk andan itibaren tüm birim arkadaşlarımız ile yola koyulmuştuk. Hava şartları el verdiğince deprem bölgelerine bir an önce gitmek istiyorduk. Kimse dinlenmek istemedi bir an önce oralara varmak istediler. Oraya ilk vardığımızda beslenme sorunlarından su sorununa çok sıkıntı vardı. Deprem bölgesine varır varmaz yardımlarımızı yapmaya başladık. Cenaze işlerinden arama kurtarmaya kadar tüm birimlerimizdeki arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışma yürüttüler. Yaklaşık 14 gün boyunca tüm ekiplerimiz gerek beslenme gerek arama kurtarmada özverili bir şekilde çalıştı. Çok acı olaylarla karşılaştık. Bazen onlarla ağladık, bazen onlarla mutlu olduk. Özellikle Ordu’ya, tüm çalışan arkadaşlarımıza ve sizlere saygı ve selamları var. Onların bir cümlesi var, elinizi ayağınızı öperiz diye. Bize çok minnettarlar”

“İNSAN ÜSTÜ BİR ÇABA SARFETTİK”

“Su tankerlerimiz, çöp araçlarımız, marangoz ve inşaat ustalarımız, elektrik ve su tesisatçılarımız ile gerekli ekip ve ekipmanlarla oradaydık. İnsanın gerçekten kanını donduran bir ortam vardı. Çoğu destek ekibimiz olayın vahametiyle profesyonel ekiplerimize enkaz kaldırma çalışmalarında yardımcı oldu. Enkaz çalışmalarının yanı sıra geride kalan vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderme konusunda çok fazla ihtiyacı vardı. Yemek ve gıda konusunda çok büyük desteklerimiz oldu. Yine mobil WC’lerimiz ve konteynerlerimiz ile destek sağladık. Aynı zamanda temizlik ekiplerimiz ana arterler başta olmak üzere temizlik çalışmalarında yer aldı. İnsanüstü bir çaba sarf ettik. Bazen oldu ki trafik yoğunluğu ya da enkaz çalışmalarından kaynaklı kucağında hilti ile koşan arkadaşlarımız oldu. Yeter ki bir can kurtulsun niyetiyle. Elazığ depreminden sonra bizlere rapor hazırlamamızı istemiştiniz. Bu raporda sismik dinleme cihazı istemiştik sizden. Sonrasında hızlı bir şekilde envanterimize kazandırdık. Yine sizler sayesinde envanterimize kazandırdığımız sismik dinleme cihazlarımızla, hidrolik kesici makaslarımızla destek verdik. Bunları daha öncesinden temin edilerek birimimize kazandırdığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz. Enkazda zamanla yarışıyorduk. Bu malzemelerin ne kadar önemli olduğunu burada anladık. Oradaki vatandaşların acısı karşında ne kadar metanetli olduğunu bir babanın 6 evladını enkaz altından çıkartırken karnınız acıktı size yemek getireyim demesi ile şahit olduk”

“ORDU ŞEHRİNE TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİLER”

“Bizleri deprem bölgelerine ilk andan itibaren gönderdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Ordu şehrine oradaki vatandaşlarımız ayrı bir parantez açarak teşekkür ediyorlar. İlk andan itibaren bizlerin yanındasınız, ilk çorbamızı sizinle içtik dediler.”

 

Anahtar Kelimeler : KAHRAMANLAR, ORDU’YA, DÖNDÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız