HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mart 2023 Çarşamba Saat: 09:52

UFUKTAKİLER

BAŞKAN DEPREM BÖLGESİNDE Başkan Güler, depremzedelerle bir araya geldi. “Ordu’ya da her yerde özel bir teşekkür var. İlk günden itibaren güzel bir çalışma yürütülüyor.”
UFUKTAKİLER

BAŞKAN DEPREM BÖLGESİNDE

Başkan Güler, depremzedelerle bir araya geldi.

“Ordu’ya da her yerde özel bir teşekkür var. İlk günden itibaren güzel bir çalışma yürütülüyor.”

Depremin yaşandığı günden bu yana Ordu Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarını seferber eden Başkan Güler “Ordu olarak yaramızı sarmaya devam ediyoruz. Ekiplerimizi ilk andan itibaren bölgeye göndermiştik. Görev olarak Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş olmak üzere bize görev bölümü yapılmıştı. Biz çalışmaları ve arkadaşlarımızı yerinde görerek ihtiyaçların tespitini yapmak amacıyla bölgeye geldik. Çalışmalar yapılarak yaralar sarılmaya devam ediliyor. Burada Ordu’muz sadece Büyükşehir olarak değil ilçeleriyle, sivil toplum örgütleriyle ve halkıyla tamamen bu çalışmaların içerisinde oldu. Ordu ile deprem bölgesi arasında bir gönül birliği oluşturduk.”

217 araç 280 personelle deprem bölgesinde yaraları sarmak için hummalı bir çalışma gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yardımları ulaştırmakla kalmadığı deprem bölgesinde alt ve üst yapıdan su teminine, cenaze hizmetlerinden temizliğe kadar bölgede her türlü ihtiyacın giderilmesine yönelik çalışma yürütüyor.

 

TORUN; BİRLİK BERABERLİK

Türkiye Cumhuriyeti, dayanışma, yardımlaşma gücü yüksek ve birbirini seven yurttaşlara sahip bir ülke. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine acıyı ve mutluluğu birlikte yaşar.

Kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dil ve davranışlara kulak asmamak ve bu tuzağa düşmemek gerekir. Bu halk birlikte yarasını da saracaktır.

Ordu Baro Başkanı Sibel Torun

Ç A D I R

Kızılay’ın deprem felaketinde canla başla çalışan Ahbap Derneği’ne çadır sattığının ortaya çıkmasına tepkiler devam ediyor.

CHP Ordu İl Başkanı Mehmet Kaptanoğlu; “Devletin toplumu kucaklayan kurumlarından biri olan Kızılay’ın bu duruma düşürülmesi çok acı. Temel kurumlar birer birer yok edildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti temel kurumlarıyla geri gelecek, az kaldı.” Dedi.

CHP Ordu Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yılmaz; “Öğrenci olduğumuz dönemde zarflara bağışlarımızı koyup Kızılay ‘a bağış yapardık. Çok kıymetli kurumlarımızdan biriydi. Ne yazık ki tüm kurumlar gibi Kızılay’ın da içini boşalttılar. Doğal afetlerde ve yaşadığımız en sıkıntılı dönemlerde Kızılay bizim yanımızda olmasını beklerken 3 gün çadırları bekletip para karşılığı bir derneğe satış yapmış. En temel ihtiyaç olan gıdaları bile satmış. Dehşet içinde takip ettik. İyiki gerçek gazetecilerimiz var ki haberimiz oldu. 155 yıllık kurumumuzun son 20 yılda geldiği duruma bakın. Kızılay başkanı derhal istifasını vermeli. Ve kurumun bütün çalışmaları kalem kalem irdelenmeli. Yardımlar doğru yerlere ulaşmış mı bakılmalı” dedi.

 

“SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR!”

Osmanlı Devleti'nde, sahip olunan uçsuz bucaksız büyük imparatorluk gücü sebebiyle Padişahların kendini ölümsüz zannedip despotlaşmaya başlamasını önlemek amacıyla her Cuma ve Bayram namazı gidişlerinde yol boyu dizilen "talebe-i ulum" ve halk tarafından "Mağrur olma Padişahım senden büyük Allah var" şeklinde selamlanmaktaydı.

Osmanlı yönetiminde, Padişahların gurura kapılıp zulme yönelmelerini önlemek için onlara fani olduklarını ve ilah olmadıklarını hatırlatmak amacıyla yanlarında görevlendirilen bir memur tarafından da kulaklarına belirli aralıklarla hafifçe "Mağrur olma Padişahım senden büyük Allah var" hatırlatması yapılmaktaydı.

Zira Padişahın gurura kapılıp adaleti terk ederek zulme yönelmesi sadece kendine değil devletin varlığına da bir tehditti.

Çünkü insan gurura saplanırsa hatasını görmez. Kendisini öven düşmanına dost, hatasını söyleyen dostuna ise düşman kesilir. Böylece etrafını yağcılar, methiyeciler, dalkavuklar sarar.

Çevresinde çıkar grupları kümelenir ve zamanla bunların sebep olacağı olumsuz neticeler bir bir alınmaya başlanır.

İşte yeryüzünde hak ve adaleti ayakta tutma ve yayma çabasındaki Osmanlı yönetimi de bu gayeyi gerçekleştirme yolundaki lideri olan Padişahı uyarmakta ve "Mağrur olma Padişahım senden büyük Allah var!" demekteydi.

 

DİKKAT VERTİGO

Merkezi Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin hissedildiği bölgede çok sayıda kişi, baş dönmesi şikâyeti ile “Deprem oluyor gibi” endişesi ile hastanelere müracaat etti.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akdağ, vertigo hastalığının baş gösterdiğini işaret ederek vatandaşları uyardı.

Başhekim Akdağ, psikolojik nedenlerle ve stres etkisiyle baş dönmesi ya da salınım sonrası aktifleşen vertigo artışları olabileceğini kaydetti.

Başhekim Akdağ, “Deprem sonrası vertigo baş dönmesi şikayetlerinde son iki haftadır yoğun bir şekilde başvuran hastalarımız var. Baş dönmesi veya daha önce baş dönme hikâyeleri vardı, deprem sonrası aktif hale geldi veya arttı şeklinde gelen hastalarımız oldu.

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız