HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mayıs 2023 Pazar Saat: 14:50

ODÜ, ULUSLARARASI KALKINMAYA KATKI VERECEK

  ODÜ Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, bünyesinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarla denizcilik ve deniz bilimleri alanlarında bölgesel, ulusal ve uluslararası kalkınmaya katkı vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Fakülte öğretim üyel
ODÜ, ULUSLARARASI KALKINMAYA KATKI VERECEK

 

ODÜ Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, bünyesinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarla denizcilik ve deniz bilimleri alanlarında bölgesel, ulusal ve uluslararası kalkınmaya katkı vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Fakülte öğretim üyelerinin iş birliği ile hazırlanan “Black Sea SIERRA” adlı proje Avrupa Birliği desteği almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Fonu (EMFAF) kapsamında EMFAF-2023-PIA-FLAGSHIP başlıklı çağrıya cevaben hazırlanan proje, yetkililerin mevcut ya da oluşmakta olan deniz kirliliğine müdahale kapasitesini; silahlı çatışmalardan kaynaklanan kirliliğe uluslararası ve koordineli bir biçimde cevap vererek hazırlanacak.

Karadeniz'in batı, kuzey ve güney bölgelerindeki kıyısal alan kirliliğin önlenmesi üzerine yapılan proje sonuçlarının ilgili otorite ve karar vericilerini gerekli adımların atılması konusunda yönlendireceği belirtildi. 3 yıl boyunca yürütülecek ve toplam bütçesi 750 bin Euro olan proje, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Refik Özyurt koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Özkan Uğurlu, Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Evren Tunca ve Arş. Gör. Dr. Seda Kontaş Yalçınkaya’nın ortak çalışmaları ile hazırlandı.

Yürütücülüğü Romanya The National Institute for Research and Development in Environmental Protection tarafından yapılacak olan proje Bulgaristan, İtalya, Ukrayna katılımcı kuruluşları ve Üniversitemiz Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinin ortaklığında gerçekleştirilecek.

Anahtar Kelimeler : ODÜ, ULUSLARARASI, KALKINMAYA, KATKI, VERECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız