HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mayıs 2023 Cuma Saat: 15:30

“TEK BİR MİLLET VARDIR O DA TÜRK MİLLETİDİR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Ordu Valiliğince hazırlanan kutlama programı çerçevesinde çelenk sunma töreni Şarkiye mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda y
“TEK BİR MİLLET VARDIR O DA TÜRK MİLLETİDİR”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Ordu Valiliğince hazırlanan kutlama programı çerçevesinde çelenk sunma töreni Şarkiye mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. yıl dönümü, kutlama programıyla devam etti.

Atatürk Anıtı önündeki alanda yapılan kutlama programına, Vali Tuncay Sonel, 28. Dönem Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak, Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Turgay  Ergin, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Stajyer Kaymakam Emre Zafer, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Meydan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptı. 

 

Mustafa Genç, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile tarih sahnesine çıkan Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Anadolu’da bin yıldır canıyla kanıyla mücadele veren ve varlığını sürdüren tek bir millet vardır o da Türk Milletidir. Tarihin en şerefli milletinin mirasıdır aziz vatanımız, şehitlerimizin kutsal emanetidir. Bu emaneti son nefesimize kadar muhafaza ederek, gençlerimizle yarınlara taşıyacağız. Bizler devletimizin, milletimizin yolunda, Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel’in himayelerinde ilimizin her köşesindeki gencimize ulaşarak, gençlerimizin geleceğe hazırlanmalarını, aziz vatanımızın bütün varlığını koruyacak, gurur duyulacak gençlerimizi her nesilde yetiştirmeye devam edeceğiz ”diye konuştu.

 

Öte yandan programa katılan OBB Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada; “Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Program, Fatih Anadolu Lisesi  Halk Oyunları Ekibinin Levent Yılmaz yönetiminde hazırladıkları Ordu Yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından, Gençlik Merkezi Üyeleri Bahar Güney’in “Bayrak”, Ensar Öztürk’ün “Fetih Marşı” şiirlerinin okunması ile devam etti.

 

Programda, Gençlik Merkezi Üyesi Sılanur Kahraman ve Gökhan Aydın “Çalın Davulları”, “Bir Fırtına Tuttu Bizi”, “Mağusa Limanı” türkülerini  seslendirdi.

 

Sportif gösterileri yapmak üzere Mert Can Akçay yönetiminde Judo, Mahmut Altun yönetiminde Jimnastik, Savaş Çakmak yönetiminde Wushu Kungfu, İbrahim Usta yönetiminde Taekwondo, Nesrin Topal yönetiminde Eskrim sporcularının gösterileri ilgiyle izlendi.

 

Tuncay Sonel, genç sporcuları  tebrik ederek, başarılar diledi, günün anısına fotoğraf çektirdi.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı akşam 19.30’da Köprübaşı Ceren  Özdemir  Meydanı’ndan başlayıp, İlkadım Anıtı’nda son bulacak “Gençlik Yürüyüşü” ile  tamamlanmış olacak.

Anahtar Kelimeler : “TEK, BİR, MİLLET, VARDIR, O, DA, TÜRK, MİLLETİDİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız