HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mayıs 2023 Perşembe Saat: 16:59

TES, ÇITAYI YÜKSELTTİ: ÜYE SAYISI 2 BİN 530

Türk Eğitim Sen (TES) Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, atama bekleyen engelli öğretmenler ve TES’in Ordu’da ki sendikal çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak üye sayılarının 2 Bin 530’a ulaştığını söyledi. Ata
TES, ÇITAYI YÜKSELTTİ: ÜYE SAYISI 2 BİN 530

Türk Eğitim Sen (TES) Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, atama bekleyen engelli öğretmenler ve TES’in Ordu’da ki sendikal çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak üye sayılarının 2 Bin 530’a ulaştığını söyledi.

Atama Bekleyen Engelli Öğretmenler Türk Eğitim Sen’in kapısını çaldı. Ordu’da atama bekleyen öğretmen ve engelli öğretmenlerin gözü kulağı Türk Eğitim Sen’de. Türk Eğitim Sen (TES) Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, 2020 ve 2022 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylar arasından puan üstünlüğüne göre yapılan atamalar sonucunda ataması yapılmayan engelli öğretmenler için genel merkezin konuya hassasiyetle gittiğini söyledi.

Her zaman engelli öğretmenlerin ve ataması bekleyen öğretmenlerin  yanlarında yer aldıklarını ve bundan sonra da yer almaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Şeyhoğlu, TES Genel Sekreteri Haydar Urfalı’nın açıklamasını da şu şekilde paylaştı: “3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapılması ile ilgili süreçte atamalar gerçekleşti. Atama programı sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamada, ‘25 Nisan’da 3 bin 500 engelli öğretmen atamamızı yapmıştık. Atamada müjdesini verdiğimiz gibi, başvuru yapan ancak o gün 3 bin 500’e giremeyip atanamayan tüm adayların da atamasını bugün gerçekleştirdik’ şeklinde açıklama yapmıştı.

Bu kapsamda 800 engelli öğretmenin ataması yapıldı. Bu aşamadan sonra özellikle meslek dersleri alanlarında 234 engelli öğretmen atamasının yapıldığını Sayın Milli Eğitim Bakanın açıklamalarından öğrendik. Tabi ki bu aşamadan sonra atama bekleyen tüm engelli öğretmenlerin atamasının yapıldığını düşünmüştük.

Ancak sizlerin verdiği bilgiye ve ÖSYM verilerine göre 2020 ve 2022 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan sadece 90 engelli öğretmenin atamasının yapılmadığını, sizlerin bunlardan 57’sine ulaştığınızı öğrenmiş olduk. Temennimiz çeşitli nedenlerle mağduriyet yaşayan bu engelli öğretmenimizin de atamasının yapılmasıdır. Bu yaşanan mağduriyetin en kısa zamanda çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Bizlerde bu konun çözüme kavuşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Şeyhoğlu, öte yandan Ordu’da sendikal çalışmalar hakkında bilgiler vererek; “Teşekkürler 2530 inanmış üyemize.” Bir mutabakat dönemini daha bugün attığımız İmzalarla tamamladık... Bu Süreç İçeresinde Kimseye Makam- Mevki Teklif etmedik, Usulsüz ve Etik Olmayan Hiçbir Vaatte bulunmadık...

Seçim Süreçlerini ve Sonuçlarını Öncülleyerek Teklifler Ya da İmalarda bulunmadık... Hiçbir Meslektaşımızı Zorlayarak, İnanmayarak Üye yapmadık... İnsanların Zor Zamanlarını Fırsata çevirmedik. Bize Üye Olursanla başlayan bir tek cümle kurmadık... Bununla birlikte bizden İstifa Edersenle başlayan cümlelerde Kurmadık... Zorda Olan Haksızlığa Uğrayan her bir çalışanımıza, aynı geminin İçinde seyahat ettiğimizin farkında Olarak Yardımcı Olmaya Çalıştık...

Sendikasına ve Siyasi Görüşüne Bakmaksızın Yanınızdayız Dedik... Konfederasyonumuzun ve Sendikamızın Anayasası Olan “Bizim İlkemiz Önce Ülkemiz, Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız” Şiarından biran olsun Vazgeçmedik... Ne Kendimizi Devletin yerine koyup ulufe dağıttık, Ne de Devletin Makamlarını ve Temsilcilerini Yok Sayıp Sendikacılık Yaptık...

Bu Sene Yaptığımız Çalışmaları Takdir Eden 2530 (İkibin beşyüz otuz)üyemize teşekkür ediyoruz Başta Gecesini Gündüzüne Katan Şube Yönetim Kurulu Üyelerimize , Üniversite ve İlçe Temsilcilerimize , Kadın Komisyonu Başkanımız ve Üyelerine , Okul ve Kurum Temsilcilerine , Emek ve Destek Veren Herkese Sonsuz Teşekkürler... Var Olsun Türk Eğitim-Sen!” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : TES, ÇITAYI, YÜKSELTTİ:, ÜYE, SAYISI, 2, BİN, 530

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız