HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Haziran 2023 Cuma Saat: 13:40

BU OYUNU BOZALIM!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ferrero’ya değerli tarım uygulaması yaptıran üreticilerin derhal bu uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
BU OYUNU BOZALIM!

Üreticilerin Ferrero’nun değerli tarım uygulamaları yerine, Devletin öncülüğünde Tarım İl, İlçe Müdürlükleri ve Ziraat odalarının yapmış olduğu “İYİ TARIM UYGULAMALARINA” yönelerek bu planlanan oyunu bozmalıdırlar diyen Akça, aksi halde tekelleşmenin daha da artacağını belirtti.

Ferrero’nun değerli tarım uygulaması ile 100 bin dönüm arazide 50 bin çiftçi ile

350-400 bin ton fındık üretimi yapmayı planladığını ifade eden Akça, bunun fındık tarımına vurulan en büyük öldürücü darbe olduğunu kaydetti.

Fındığın geleceğini ve kendi geleceğimizi mahvetmeyelim diyen Akça, “Tarım vazgeçilmezimiz, Fındık geleceğimizdir” dedi.

DERENİN TAŞI İLE DERENİN KUŞUNU VURUYORLAR

Tekelci Ferrero’nun artık tam manasıyla ülkemizdeki fındık üretimini ve piyasasını eline geçirip, üretimdeki tekelleşmesi sonucunda da daha pervasızca ve acımasızca davranışlar içerisine girecektir diyen Akça’nın açıklamasının satır başları

Ferrero 10 yıldan bu yana ülkemizde değerli tarım adı altında bir uygulama yaparak, fındık dikili alanlarında verimli arazilerin tespitini yapmaktadır.

Hemde bu tespiti, kendi cebinden bir kuruş harcamadan, Devletimizin desteği ile ziraat odalarında çalıştırılmış verimli arazileri bilen, bu konuda tecrübe kazanmış, tarım danışmanlığı yapan, bünyesine kattığı ziraat mühendislerinden oluşan ekibine yaptırmaktadır. Kısacası derenin taşı ile derenin kuşunu vurmaktadır.

GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Buraya kadar belki eee ne olmuş diyebilirsiniz, Ancak bu uygulama sonucunda Ferrero Genel Müdürü Bamsı Akın’ında yapmış olduğu basın açıklamasında artık gerçek su yüzüne çıkmıştır. 100 bin dönüm alanda yapılan değerli tarım uygulamaları ile 50 bin çiftçiye ulaşıldığını da ikrar etmiştir.

DAHA ACIMASIZ OLACAKLAR

Türkiye’de yaklaşık 750 bin dönüm arazide 400-450 bin çiftçinin fındık üretimi vardır ve ortalama her sene 650-700 bin ton civarında fındık üretimi yapılmaktadır.

Ferrero değerli tarım uygulaması ile 100 bin dönüm arazide 50 bin çiftçi ile

350-400 bin ton fındık üretimi yapmayı planlayarak, kendi ihtiyacını 100 bin dönüm arazideki 50 bin çiftçiden karşılayacak, geride kalan 650 bin dönüm arazide fındık üretimi yapan 350-400 bin çiftçinin ürettiği fındık yok fiyatlara satılmak zorunda kalacak ve akabinde fındık üretiminden para kazanamayan üretici otomatik olarak üretimden çekilecek ve tekelci Ferrero artık tam manasıyla ülkemizdeki fındık üretimini ve piyasasını eline geçirip, üretimdeki tekelleşmesi sonucunda da daha pervasızca ve acımasızca davranışlar içerisine girecektir.

BU OYUNU BOZALIM

Bu işe engel olacak ve Ferrero tekelcisine dur diyecek kesimde yine üreticiler olarak bizlere düşmektedir.

Ferrero’ya değerli tarım uygulaması yaptıran üreticilerimiz derhal bu uygulamalardan vazgeçerek, Ferrero’nun değerli tarım uygulamaları yerine, Devletimizin öncülüğünde Tarım İl, İlçe Müdürlüklerinin ve Ziraat odalarımızın yapmış olduğu “İYİ TARIM UYGULAMALARINA” yönelerek bu planlanan oyunu bozmalıdırlar.

Ayrıca siz hiç Ferrero’nun verimi düşük arazilerde yani örnek verecek olursak Kabadüz’ün Derinçay’ında, Özlükent’inde, Altınordu’nun Pelitli’sinde, Aydınlık’ında, Gümüşköy’ünde, Ulubey’in Kumanlar’ında, Uzunmahmut’unda, Gürgentepe’nin Bahtiyar’larında, Akmecit’inde değerli tarım uygulamaları yaptığını gördünüzmü, göremezsiniz çünkü bu bölgelerde hangi uygulamayı yaparsanız yapın verim dönüm başına ortalama 70-80 kg’mın üzerine çıkmaz.

GELECEĞİNİZİ YOK ETMEYELİM

Dolayısıyla hep beraber uyanık olmak zorundayız ve bu oyuna gelmemeliyiz.

Ferrero’dan alınan küçük hediyeler ve aldığımız ürünlerde çok küçük indirimler ile fındığın geleceğini ve kendi geleceğinizi yok etmeyelim. Tarım vazgeçilmezimiz, fındık geleceğimizdir…

Anahtar Kelimeler : BU, OYUNU, BOZALIM!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız