HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Haziran 2023 Cuma Saat: 13:49

İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ EK SINIFLARI AÇILDI

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarımızda verilen eğitimlerin sayısı, her geçen gün artırılıyor. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi ile 81 il millî eğitim müdürlüğünde Sağl
İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ EK SINIFLARI AÇILDI

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarımızda verilen eğitimlerin sayısı, her geçen gün artırılıyor.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı "İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi" ile 81 il millî eğitim müdürlüğünde Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen, "İlk Yardım Eğitim Merkezi" bünyesinde bulunan Ek Sınıflarda ilk yardım eğitim hizmetleri yürütülüyor.

Süreç içerisinde pansiyonlu okullar, okul öncesi eğitim okulları ve özel eğitim okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik ilk yardım eğitimleri öncelikli olarak devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığına İlk Yardım Eğitim Hizmetleri Genelgesi doğrultusunda Ordu Milli Eğitim Müdürlüğne bağlı Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren İlk Yardım Eğitim Merkezine ek olarak, Fatsa ilçesindeki Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu ile Ünye ilçesindeki Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ilk yardım eğitimi ek sınıfları açıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 1.633 öğretmen ve 8.225 öğrenciye, ek sınıfların eğitimi için ihtiyaç duyulan malzeme ve eğitim setleri de temin edilerek ilk yardım eğitimi verildi.

Millî Eğitim Bakanlığı ilk yardım eğitim faaliyetleri; eğitim ve çalışma ortamlarında sağlıklı şartların oluşturulması, geleceğin teminatı çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında yetiştirilmesi, okullarda meydana gelen yaralanma ve sakatlıklar ile ulusal sağlık harcamalarının azaltılması, okul sağlığı ve güvenli okul alanında küresel hedeflere ulaşma konusunda önem arz ediyor.

 

Anahtar Kelimeler : İLK, YARDIM, EĞİTİM, MERKEZİ, EK, SINIFLARI, AÇILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız