HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Haziran 2023 Cuma Saat: 15:30

KAMU SEN’İN YENİ KABİNEDEN BEKLENTİLERİ

Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, yeni kabineden taleplerinin, mülakatın kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemenin ivedilikle yapılması olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sayın
KAMU SEN’İN YENİ KABİNEDEN BEKLENTİLERİ

Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, yeni kabineden taleplerinin, mülakatın kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemenin ivedilikle yapılması olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanı, kamuya alımlarda mülakatı kaldıracaklarını açıkladı. Bakınız; mülakat marifetiyle on binlerce kamu çalışanı hak ettiğini alamadı. Şöyle ki; kamuya alımlarda ya da görevde yükselmelerde yazılı sınavlar, KPSS, görevde yükselme sınavları, yönetici sınavları yapıldı.

Yazılı sınavlarda yüksek puanlar alanların bir kısmı mülakatlar marifetiyle elendi. Dolayısıyla bu durum insanlarda ‘Ben bu ülkede başarımla, bilgimle hak ettiğimi alamıyorum’ duygusu yaşattı. Bu durum, bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür.

Mülakatın kaldırılacak olması çok doğru bir adımdır. Kamuya alımlarda, görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında mülakat kaldırılmalıdır. Mülakat adaleti, ehliyeti, liyakati öldürüyor. Daha da önemlisi mülakat bu ülkenin insanlarının kurumlara ve devlete olan güvenini sarsıyor. Yeni kabineden talebimiz, mülakatın kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemeyi ivedilikle yapılmasıdır” dedi.

KAMU ÇALIŞANLARINI YAKINDAN İLGİLENDİREN KONULARDA ACİL DÜZENLEMELER YAPILMALIDIR.

Başkan Yılmaz, yaklaşan Toplu Sözleşme dönemi, 4688 sayılı sendikalar kanunu ve kamu personel sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, “7. Dönem toplu sözleşmesine ciddi hazırlık yapıyoruz. Cumhuriyetin ikinci asrının ilk toplu sözleme görüşmesi olacak. Tüm bu talepleri toplu sözleşmede dile getireceğiz.

TÜRKİYE’NİN KAMU PERSONEL REJİMİ DÜZENLEMESİNE İHTİYACI VAR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 5 yılı geride bıraktı. Bir projeyi en kamil şekilde hazırlarsınız ama uygulama hayata geçirildiğinizde öngöremediğiniz arazlar çıkar. Bakınız, bu sistem devletimizi Cumhuriyetin ikinci yüzyılına taşıyacak. Peki biz bunu kiminle yapacağız? Devletin kurumları ile yapacağız.

Devletin kurumları da bunu devletin memurları ile gerçekleştirecek. Dolayısıyla bir ‘personel rejimine’ ihtiyaç var. Bu konuda Türkiye Kamu-Sen ciddi bir hazırlık süreci başlatmıştır. Çalıştaylar, sempozyumlar, saha araştırmaları ile Türkiye yüz yılına hazırlık noktasında ‘Kamu çalışanlarının sorumluluğu nedir, nasıl olmalıdır?’ konusunda ciddi bir hazırlık yapacağız ve bunu hem parlamentodaki karar vericilere hem de siyasi partilerimizin temsilcilerine ileteceğiz” diye konuştu. 

Modern bir sendika kanunu diyorsak grev hakkı mutlaka tanınmalıdır diyen Başkan Yılmaz, şöyle devam etti; “Yeni parlamentodan bir diğer beklentimiz de özellikle 4688 sayılı sendika kanundaki sorunların giderilmesi yönünde olacaktır. Yasanın hala eksikleri var. Bunları derhal gidererek, ülkemize yakışan bir sendika kanunu hayata geçirmekte ısrarcıyız.

Öncelikle grev hakkı olmayan bir sendika kanununun bir ayağı topaldır. Modern bir sendika kanunu diyorsak grev hakkı mutlaka tanınmalıdır. Grevli, toplu sözleşmeli ve kamu çalışanlarına siyaset yapma hakkı tanıyan bir sendika kanunu talebini Türkiye Kamu-Sen olarak 33 yıldır gündeme getiriyoruz. Bu düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.

TOPLU PAZARLIK MASASININ GÜÇLENMESİ İÇİN MUTLAKA YENİDEN DÜZENLENMESİ GEREKMEKTEDİR

Toplu pazarlık süreci de yeniden düzenlenmelidir. 11 yetkili sendika ve diğer konfederasyonlarla birlikte 13 kişi masada oturuyor. Ancak bu masada sadece bir kişinin imza hakkı var. Yetkili konfederasyon başkanının imzası milyonlarca kamu çalışanının geleceğini belirliyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Yüz binlerce üyeyi temsil eden konfederasyonların ve hizmet kollarında yetkili olan sendikaların da o masada imza ve itiraz yetkisinin olması lazım. Toplu pazarlık masasının güçlenmesi için mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : KAMU, SEN’İN, YENİ, KABİNEDEN, BEKLENTİLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız