HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 12:47

VEKİLLER YEMİN ETTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 28. dönem Milletvekili genel seçim kesin seçim sonuçlarını duyurmasının ardından Mecliste yasama dönemi başlamış oldu.
VEKİLLER YEMİN ETTİ

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Orduluların vekaletini alarak Adalet ve Kalkınma Partisinden (AK Parti) milletvekili seçilen Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Naci Şanlıtürk, Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yapılan yemin töreninde yemin ederek Milletvekilliklerini resmen tescillemiş oldular.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 28. dönem Milletvekili genel seçim kesin seçim sonuçlarını duyurmasının ardından Mecliste yasama dönemi başlamış oldu. Yasama dönemine yaş haddinden dolayı MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, geçici olarak Meclis Başkanlığı yaptı.

Milletvekilleri, göreve başlarken şu şekilde ant içti:
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Anahtar Kelimeler : VEKİLLER, YEMİN, ETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız