HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 13:59

ALTINORDU’NUN TARİHİ YENİDEN DOĞDU

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in “marka şehir” vizyonuyla hayata geçirdiği kent estetiği ve kimliği öncelikli sokak sağlıklaştırma çalışmaları sonunda tarihi sokaklar tüm ihtişamıyla yeniden doğdu. Altınordu’nun
ALTINORDU’NUN TARİHİ YENİDEN DOĞDU

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in “marka şehir” vizyonuyla hayata geçirdiği kent estetiği ve kimliği öncelikli sokak sağlıklaştırma çalışmaları sonunda tarihi sokaklar tüm ihtişamıyla yeniden doğdu.

Altınordu’nun güzelliğine güzellik katan mineral yüzeyli doğal begonit taşlarla yenilenen rengarenk sokaklar ve begonit kesimli kaldırımlar bu defa Düzmahalle ve Selimiye’de kendini gösterdi.

 DÜZMAHALLE VE SELİMİYE YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTU

         Zaferimilli’de başlayan, Şahincili, Kirazlimanı, Aziziye, Saray mahalleleriyle devam eden Şarkiye ile taçlanan sokak sağlıklaştırma çalışmaları Selimiye ve Düz mahalle ile şehre yeni bir çehre kazandırdı.

Uzun yıllardır ayağa kalkmayı bekleyen Selimiye mahallesinin tarihi hamam deresi ve 225 No’lu sokaklarında altyapı sil baştan yenilendi. Altyapının ardından dekoratif doğal begonit taş uygulaması ile hem sokaklar hem kaldırımlar nakış nakış işlendi.

Sosyal yaşamın ve ticaret hayatının merkezi konumunda olan Düz Mahalle Osmanpaşa Caddesi ve Yıldırım Caddesi ile Yenigün Sokakların bir kısmı da mineral yüzeyli dekoratif doğal begonit taş uygulamasıyla yenilendi. Çalışmalar sonunda Şarkiye mahallesi Osmanpaşa caddesinin devamı niteliğindeki Düz Mahalle Osmanpaşa Caddesi birleşince ortaya çıkan görüntü kendine hayran bıraktı. Aydınlatma sistemi de yenilenen sokaklar ışıl ışıl, bir yıldız gibi parladı.

Yapılan çalışmaları çok beğendiklerini belirten bölge esnafları ve vatandaşlar Başkan Aşkın Tören ve Altınordu Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.

 BAŞKAN TÖREN “KADİM MAHALLELERİMİZİ TARİHİ KİMLİĞİ VE DOKUSUYLA YENİDEN AYAĞA KALDIRIYORUZ”

         Başkan Aşkın Tören, “marka şehir parolasıyla şehrimizin ticari hayatına ve sosyal yaşamına yeni prestij caddeler kazandırıyoruz. Tarihi mahallerimizi gelenekle geleceği birleştirerek yeniliyor ve modern yüzüyle yeniden ayağa kaldırıyoruz. Şarkiye mahallemizdeki çalışmalarımızın devamı niteliğinde olan Düzmahalle ve Selimiye mahallemizde tamamlanan sokak yenileme çalışmalarımızda şehrimize yakışır bir sonuç ortaya çıkmıştır. Sorunları bir bir çözmeye, hizmet beklentilerini karşılamaya ve şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Tamamlanan çalışmalar şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler : ALTINORDU’NUN, TARİHİ, YENİDEN, DOĞDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız