HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 12:05

“HEDEF; KALİTELİ SAĞLIKLI HİZMET”

Ordu Özel Sevgi Hastanesi hedeflediği kalite yolculuğunu sürdürüyor. Personelin mesleki becerileri katkı sağlayarak, performans verimliliğini artırmayı amaçlayan  Hastane Ortamında Etkili İletişim, beden dili ve kurum kültürü konuları
“HEDEF; KALİTELİ SAĞLIKLI HİZMET”

Ordu Özel Sevgi Hastanesi hedeflediği kalite yolculuğunu sürdürüyor. Personelin mesleki becerileri katkı sağlayarak, performans verimliliğini artırmayı amaçlayan  "Hastane Ortamında Etkili İletişim, beden dili ve kurum kültürü " konularında karma eğitim düzenlendi.

Hastanede çeşitli birimlerden katılan personellerin sözlü ve sözsüz iletişim tekniklerinin örneklerle ve uygulamalarla anlatıldığı eğitimde, mesleki iletişim becerileri, beden dili, iletişimin önemi,  iletişim süreçleri,  doğru iletişimin formülü, yanlış dinleme türleri, iletişim önündeki engeller başta olmak üzere kendilerine mesleki anlamda katkı sağlayacak bilgiler edinildi.

Sevgi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil Alagöz “2010 yılında kurulan hastanemiz, hasta odaklı çalışmalarına devam ediyor. Hedefimiz sağlık alanında kalite çıtasını her geçen gün daha yukarı çıkarmak. Hepimiz biliyoruz ki; kaliteli hizmet sunabilmenin en önemli kuralı, müşterilerin talep ve beklentilerinin iyi tespit edilmesi. Sağlık kuruluşlarının bu şartlarda ayakta kalabilmeleri ve hastalar için tercih edilebilir olabilmesi için, müşterilerin sürekli değişen, gelişen istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek derecede kaliteli hizmet sunabilmesi şarttır. Kalite bilincini kazanılması, içselleştirilmesi,  özellikle hastane yönetiminin ve çalışanlarının (hemşire, doktor, yönetici, idari personel v.b.) hastalarda bıraktıkları güvenirlilik, hastalara yardım etme, işin zamanında bitirilmesi, hasta ile doğrudan ilişki kuran personelin nazik, saygılı ve empati kurabilir olması, hastane personelinin gerekli/ yeterli bilgiye ve yeteneğe sahip olması kaliteyi derinden etkiler.” Diye konuştu.

“Empati Kurmak Önemli.”

Etkili iletişimin istisnasız bütün insanlar ve bütün meslek grupları için oldukça önemli olduğunu ifade eden  Başhekim Op. Dr. Halil Alagöz “ İnsanın her açıdan bir başkasına bağımlı olduğu hastalık dönemlerinde iletişimin anlamı hasta olan birey için çok daha fazladır. Çalışma alanı insana yardım etme üzerine olan personelimiz sağlık hizmeti vermenin yanı sıra hasta ile iletişimde büyük görevleri üstlenmektedir. Öncelikle empati kurmayı iyi öğrenmemiz gerekir. Çalışanlarımızın hastaya karşı tedavi edici rollerini üstlenirken ona gerekli bilgilendirmeleri vermek, hastanın tedavi aşamalarını anlamasını sağlamak ve iletişim kabiliyetleri ile hasta bireylerin duygu durumlarını anlamak zorundadır. Çalışanlarımızın kişiler gelişim ve iletişim becerilerini geliştirmelerinin hastalar üzerindeki etkisi fazladır. Kaliteli hizmet önceliğimiz. Bu nedenle eğitimlerimiz devam edecek.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : “HEDEF;, KALİTELİ, SAĞLIKLI, HİZMET”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız