HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Haziran 2023 Perşembe Saat: 12:51

“EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ”

“Münakaşa Değil Münazara” adıyla düzenlenen liseler arası ödüllü münazara yarışmasının finalinde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu çok zengin bir yer. Bu kaynaklar içerisindeki en zengin k
“EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ”

Kavga ederek münakaşa ile sonuç elde edilemeyeceğini belirten Başkan Güler, “İşi fikir yarışmasına, espriye, zekâya ve bilgi birikimine dayandırırsanız ortaya bambaşka bir tablo çıkar” açıklamasında bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Münakaşa Değil Münazara” adıyla düzenlenen liseler arası ödüllü münazara yarışmasında final heyecanı yaşandı. Büyük finalde Ünye Fen Lisesi ve Kabadüz Çok Programlı Lisesi takımları yarışırken mutlu sona ulaşan taraf Kabadüz Çok Programlı Lisesi oldu.

         Ordu Büyükşehir Belediyesi, kurum ve kuruluşlarla yaptığı iş birliği çalışmaları ile Ordu’da çeşitli etkinliklerin hayata geçmesine öncülük ediyor. Bu kapsamda Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin kendine güven duygusunun gelişmesi, kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme, kanıtlar ve bilgiler yoluyla mantık yürüterek fikirlerini savunmalarına katkı da bulunmak amacıyla bu yıl 2’ncisini düzenlediği “Münakaşa Değil Münazara” yarışmasında final heyecanı yaşandı.

         Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmanın finali Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Yarışma finaline Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 BAŞKAN GÜLER: “EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ”

         Yarışma finalinde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun çok zengin bir yer olduğunu ve bu zenginliğin başında ise gençlerin geldiğini söyledi.

Münazaranın ve konuşarak çözüm bulmanın en etkili yol olduğunu, münakaşa ve kavga ile sorunların çözülemeyeceğine vurgu yapan Başkan Güler, “Ordu’da ‘Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’ şeklinde ilkeler manzumesini slogan olarak aldık. Çünkü önce düşünmemiz lazım, sonra üretmemiz lazım sonrada yarışarak çok kaliteli bir şekilde öne çıkmamız gerekiyor. Ordu çok zengin bir yer. Bu kaynaklar içerisindeki en zengin kaynak ise siz gençlerimizsiniz. Bu anlamda büyük bir zenginliğimiz var. Bu zenginliklerimizi de fikir yarışmaları ile münakaşa etmeden münazara ederek ortaya koymak. Çünkü kavga ederek münakaşa ile sonuç elde edilemez. Ama işi fikir yarışmasına, espriye, zekâya ve bilgi birikimine dayandırırsanız ortaya bambaşka bir tablo çıkar. Hayatımızda ikili ilişkilerde en iyi şey konuşmaktır. Geçen yıl başlattığımız bu yarışmalar bu yılda çok güzel geçti. Çok başarılı öğrencilerimiz ortaya çıktı. Bizim amacımız içinizdeki o gizli enerjiyi de ortaya çıkarmak. Geleceğin yıldızlarını da buradan keşfedeceğiz. Güneş tutulur, ay tutulur, fikir zenginlikleri ile ortaya çıkan kıymetli gençleri tutmak ise mümkün değildir” dedi.

ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VARGELOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

         Yarışma finalinde Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu’da bir konuşma gerçekleştirdi. Vargeloğlu konuşmasında Ordu’daki eğitim yatırımlarından bahsetti. Vargeloğlu ayrıca hem yarışmanın düzenlenmesini sağlayan hem de eğitime verdiği destekler dolayısıyla Ordu Valisi Tuncay Sonel’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

 FİNALİN TEMASI, TARIM VE TURİZMİN ORDU’YA ETKİSİ

         Konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. Yoğun katılımla gerçekleşen finalde Ünye Fen Lisesi ve Kabadüz Çok Programlı Lisesi takımları “Ordu’nun kalkınmasında tarım mı turizm mi daha önemlidir” tezi üzerine bir takım tarımı diğer takım ise turizmi savundu. Takımların düşüncelerini ortaya koymasının ardından alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda birinciliği Kabadüz Çok Programlı Lisesi takımı kazandı. Sonuçların açıklanması ile öğrenciler büyük bir sevinç yaşadı.

 DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL YAĞDI

         Yarışma sonucunda dereceye giren takımlara ise ödül yağdı. 1’inci olan Kabadüz Çok Programlı Lisesi takımı öğrencilerine 9 bin TL para ödülü (her öğrenciye 3 bin TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi, 2’nci olan Ünye Fen Lisesi takımı öğrencilerine 6 bin TL para ödülü (her öğrenciye 2 bin TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi ve 3’üncü olan Fatsa Anadolu Lisesi 4 bin 500 TL para ödülü (her öğrenciye 1.500 TL), okula dizüstü bilgisayar, danışman öğretmene kültür gezisi verildi.  Öte yandan yarışmada yer alan sunucu, zaman tutucu, jüri ve yürütme kurulu üyeleri ile turnuvada görev alan diğer personelde kültür gezisine katılacak.

“HAYALİMDEKİ ORDU” YARIŞMASI DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

         Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir diğer yarışma olan “Hayalimdeki Ordu” temalı Kompozisyon Yarışması’nda dereceye girenler de ödüllendirildi. Bu kapsamda Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Turda ‘Bir Hayal Şehri Ordu’ adlı yazısı ile 1’inci olurken 6 bin TL’lik ödül kazandı. Yarışmada yine Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Melis Naz Yıldız 2’nci ve 4 bin TL, Altınordu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Bahar Yeşiltepe ise 3’üncü olarak 2 bin TL’lik hediyeyi kazanma başarısı gösterdi. 

Dereceye girenlere ödüllerini Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri takdim etti. Düzenlenen yarışma ve ödül töreni hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : FİKRİNİ, EN, İYİ, SAVUNAN, BİRİNCİ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız