HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Haziran 2023 Perşembe Saat: 14:24

KARACA YAVRULARINA DOKUNMAYIN!

Doğada karşılaşılan geyik ve karaca yavrularının annesiz zannedilerek bulundukları ortamdan alınmaması ve başka bir ortama nakledilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, iyi niyetle de
KARACA YAVRULARINA DOKUNMAYIN!

Doğada karşılaşılan geyik ve karaca yavrularının annesiz zannedilerek bulundukları ortamdan alınmaması ve başka bir ortama nakledilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, iyi niyetle de olsa annesinden koparılan karaca ve geyik yavrularını hayatta tutmanın zorlaştığı vurgulayarak, “Hiçbir anne yavrusunu terk etmez, sadece otlamak için bir müddet yanından ayrılmaktadır. Bu sebeple doğada karşılaşılan yavru geyik ve karacaların bulundukları ortamdan alınmaması, başka bir ortama nakledilmemesi, onların hayata tutunabilmesi için büyük önem arz etmektedir” diyerek vatandaşları uyardı.

Yaban hayatına destek olmak için yavru karacaların acil yârdim ve tedavi gerektirmeyen durumlarda doğal ortamlarında bırakılması gerektiğini vurgulandı.

Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, yavru karacaların hayata tutunabilmesi için dişi karaca tarafından besin ihtiyacının karşılanması oldukça önemli olduğunu belirterek, vatandaşların bu tür durumlarda yavru karacalara dokunmadan, yaşam ortamlarına zarar vermeden, bulundukları hassas bölgeden uzaklaşarak dişi karaca ile yavru karacanın bir birine temas etmesi için olanak tanımalarını istedi.

Ordu’nun yaban hayatı bakımından oldukça zengin bir varlığına sahip olduğu belirtilen açıklamada “Yavru karacanın beslenmesi için birkaç hafta süren bu beslenme sürecinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız tarafından; yavru karacaların annesini kaybettiği, tek başına kaldığı, yardıma ihtiyacı olduğu şeklinde yorumlanarak yavrular bulunduğu özel ortamından alınabilmekte ve dişi karacadan uzaklaştırılarak yavru karacanın ölümü ile sonuçlanan durumlar oluşabilmektedir” denildi.

Bu arada yine karacaların evde izinsiz beslenmesi, barındırılmasının yasak olduğu yaban hayvanları ile ilgili her türlü ihbar ve bildirimlerin Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne (0452) 2370227 nolu telefon aracılığı ile yapılmasının önemine vurgu yapıldı.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : KARACA, YAVRULARINA, DOKUNMAYIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız