HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Mart 2014 Pazar Saat: 18:20

IMEI MAĞDURLARI DİKKAT!

IMEI numaraları çalınan cihaz sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için cihazın kullanıma açılmasını sağlayacak şekilde mevzuat değişikliği yapılıyor.
IMEI MAĞDURLARI DİKKAT!

IMEI numaraları çalınan cihaz sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için cihazın kullanıma açılmasını sağlayacak şekilde mevzuat değişikliği yapılıyor.


Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, binlerce vatandaşı mağdur eden kaçak cep telefonlarına ’IMEI’ numarası kopyalanmasına yönelik kritik bir tavsiye kararı aldı. Ömeroğlu, "Gerçek cihaz sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için cihazın kullanıma açılmasını sağlayacak şekilde mevzuat değişikliği yapılsın" dedi.


Ömeroğlu, gereğinin yapılması için kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gönderdi.

Cep telefonuna ait ’IMEI’ numarası çalınan ve başka bir cihaza kopyalanan vatandaş BTK’nın iletişim kısıtlaması uygulaması üzerine Ombudsman’a başvurdu. Başvurucu vatandaş şikayet dilekçesinde, "IMEI numaramın başka cihazlara kopyalandığı tespit edildi. Buna rağmen cep telefonumun kapatılması hakkaniyete aykırıdır. Orijinal cihaz ile kopya cihaz arasındaki ayrımı yapmak idarenin görevidir" dedi.


“KAÇ KERE KOPYALANDIĞININ TESPİTİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”


Şikayeti kabul edilebilir bulan Başdenetçi Ömeroğlu, BTK’dan savunma istedi. Teknolojik gelişmeler nedeniyle cep telefonlarının IMEI değişikliklerinin kolaylaştığını belirten BTK ise savunmasında şu ifadelere yer verdi:


"Şikayete konu cihazın eşleştirildiği GSM numarası dışındaki numaralarla haberleşmeye açılması mümkün değildir. IMEI numarası kopyalama yolsuzlukları adli olaylardır ve polisiye tedbirlerle önlenebilecektir. Mevcut imkanlar dahilinde GSM telefonu üzerinde IMEI numarasının kim tarafından ne zaman kaç kere kopyalandığının tespiti mümkün değildir."


“CİHAZIN KULLANIMA AÇILMASINI SAĞLAYACAK ŞEKİLDE MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPILSIN”


Ömeroğlu, bu yanıt üzerine kritik bir tavsiye kararı aldı. Ömeroğlu, "Gerçek cihaz sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için cihazın kullanıma açılmasını sağlayacak şekilde mevzuat değişikliği yapılsın" dedi. Ömeroğlu, kararı gereğinin yapılması için BTK’ya gönderdi.

Anahtar Kelimeler : IMEI, MAĞDURLARI, DİKKAT!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız