HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2017 Pazartesi Saat: 07:27

KIRANLI’DAN, YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ ÇAĞRISI

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı, son günlerde yeniden gündemde olan yerli otomobilin üretimiyle ilgili ülke genelinde yürütülen kampanyaya Ordu ilinin sessiz kalmasını eleştirerek, yerli otomobil üretimine talip
KIRANLI’DAN, YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ ÇAĞRISI

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı, son günlerde yeniden gündemde olan yerli otomobilin üretimiyle ilgili ülke genelinde yürütülen kampanyaya Ordu ilinin sessiz kalmasını eleştirerek, yerli otomobil üretimine talip olmak için Ünye ve Ordu’nun harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

Ordu ve Ünye’nin coğrafi konumu bakımından tüm lojistik kanallarla bağlantılı olması gibi avantajların yanında ulaşım ve teknik eğitim, teknoloji, bilgi ve tecrübe düzeyiyle nitelikli eleman, insan kaynağı potansiyeli olarak çok önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Kıranlı, “Ünye, Ordu’nun giriş kapısı. Otomobil fabrikası olmazsa bile belirli parçalarının yapılması buraya yakışır, yerli otomobil fabrikasının yeni kurulacak OSB içerisinde yer almasını yapılması uygun olur” diyerek çağrı yaptı. 

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Musa Kıranlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üretimi için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan söz aldığı yerli otomobil üretimi için Ordu’nun sessiz kalmaması gerektiği konusunda çağrı yaptı.

Yerli otomobil üretiminin yeni bir istihdam kapısı olduğunu ifade eden Kıranlı, “Yerli otomobili üretmek demek, bilim insanlarını, kalifiye işçiyi istihdam etmek demektir. Bu şekilde beyin göçünün de bir nebze önüne geçilmiş olacaktır. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eleman potansiyeli,  işin mutfağında pişmiş teknikerleri harekete geçirmekle yerli otomobilde yapılır. Fırsat ve yetki verilsin bu ülkenin beyinleri bilim ve teknik adamları her şeyi yapar. Montajcılık bu ülkeye yakışmıyor.” dedi.

- Ünye ve Ordu yerli otomobile talip olmak için harekete geçmeli -

Kıranlı, sanayide öne çıkan şehirlerin neredeyse tümünün yerli otomobili üretmeye talip olduğunu, ancak bu konuda Ünye ve Ordu’nun sessiz kaldığını eleştirerek, şunları söyledi:

“Bugün ülke genelinde sanayide öne çıkan şehirlerin tümü Bursa, Konya, Ankara, Sakarya, Kütahya, Balıkesir, Erzurum, Kayseri, Adana, İzmir, çoğu illerde yürütülen kampanyaya komşu ilçemiz Terme, Tosya da katılmış olup maalesef ilimizde bir sessizlik, duymazlık. Ordulular, ilimiz tarihinde hiç bu kadar şansı elde etmemiştir.

Haydi; Ordu, Fatsa, yeni kurulacak OSB ile Ünye şimdi sırası Ünye’yi şaha kaldırma fırsatı, geleceğinde sahip çık. Ordu olarak, siyasette, bürokraside, iş adamlarımız, STK temsilcilerimiz önemli etkin yerlerde bulunan hemşerilerimizi Ordumuzun geleceği için fırsatları kaçırmamalarını, herkesin elinden geleni yapmaları gerekmektedir. Şehrimizin tüm enstrümanları ile bu olaya tüm Ordulular olarak sahip çıkmalıyız.

- “Tamamını yapamıyorsak belli parçalarını yapmak için çalışmalıyız” -

Bizde bu yerli oto üretimindeki payı almalıyız. Ordulular olarak tamamını yapamıyorsak belli parçaların yapılması için çalışma yapmalıyız.

Ordu, Ünye olarak coğrafi konumu bakımından, tüm lojistik kanallarla bağlantılı olması gibi avantajların yanında ulaşım ve teknik eğitim, teknoloji, bilgi ve tecrübe düzeyiyle nitelikli eleman, insan kaynağı potansiyeli olarak çok önemli bir yerdeyiz. Niye, Ordu’nun giriş kapısı. Otomobil fabrikası olmazsa bile belirli parçalarının yapılması buraya yakışır, yerli otomobil fabrikasının yeni kurulacak OSB içerisinde yer almasını yapılması uygun olur.”

Kıranlı, üretimleri Marmara Bölgesi gibi bir bölgede toplayıp risk almamak gerektiğini, stratejik yatırımları ülke geneline yaymak gerektiğini, bu nedenle de ülke genelinde yerli otomobil üretimiyle ilgili fırsatlar verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Ünye Kent)



 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız