HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 12:42

RAHVAN ATLAR BAYRAK İÇİN KOŞTU

Ünye Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen at yarışları 7 kategoride gerçekleştirilirken, dereceye giren at sahipleri ödüllendirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Temmuz ayında yapılaca
RAHVAN ATLAR BAYRAK İÇİN KOŞTU

Ünye Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen at yarışları 7 kategoride gerçekleştirilirken, dereceye giren at sahipleri ödüllendirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Temmuz ayında yapılacak olan at yarışlarının ise daha kapsamlı ve eğlenceli olacağına dikkat çekerek, “İnşallah Temmuz ayında Rahvan At Yarışlarımız akrobasi ve dört nala yarışların da dahil edilmesiyle daha kapsamlı olacak” dedi.

Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde rahvan at yarışları yapıldı. Ünye Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Gençlik Koşusu Rahvan At Yarışları’nı çok sayıda yarış sever izledi. Büyük bir coşku ve heyecanla izlenen yarışlarda dereceye giren at sahipleri kupa ile ödüllendirildi.

BAŞKAN TAVLI, “KEYİFLİ BİR YARIŞ İZLEDİK”

Yarışlarda dereceye giren at sahiplerine kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kupa töreninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yarışlara ilgi gösteren yarış severlere teşekkür ederek “Güzel bir Pazar günü keyifli bir yarış izledik. Atları yetiştiren sahiplerine, yarışlarda mücadele eden jokeylere ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çünkü atları bulursunuz, organizasyonu hazırlarsınız ama bir taraftan da yaptığınız işin kıymet görmesi, değer görmesi de çok önemli. Kaldı ki ata sporumuzun ilgi görmesi çok çok daha önemli. Bugün sahaya baktığımızda bunu görüyoruz. Coşkulu bir katılımla program gerçekleşiyor. Katılım gösteren ata sporumuza sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “TEMMUZ AYINDA DÜZENLEYECEĞİMİZ YARIŞ DAHA KAPSAMLI OLACAK”

Başkan Tavlı ayrıca, “İnşallah Temmuz ayında da Rahvan At Yarışları düzenleyeceğiz. Bir de atlarla yapılan akrobasi hareketleri kapsamında güzel bir organizasyonu ve peşinden Dört Nala Yarışların yapıldığı bir organizasyonu da yine Atlı Spor Dalları Federasyonumuzla yapma konusunda Federasyon Başkanımız Zübeyir Bekiroğlu destek vereceklerini ifade ettiler.Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN BEKİROĞLU, “ATLAR BAYRAK İÇİN KOŞAR”

Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bugün burada muhteşem izleyiciyle çok şükür şuana kadar kazasız belasız bir şekilde yarışlarımızı nihayetle erdirmek üzereyiz. Belediye Başkanımızla yaptığımız istişare sonucunda inşallah sizleri görsel olarak da mutlu edeceğimiz gerek akrobasi gösterilerinin olduğu, gerekse Dört Nal yarışların yapıldığı bir organizasyonu inşallah Temmuz ayı içerisinde festival havasında yine bir daha birlikte olacağız. Bunun sözünü vermiş oluyorum.  Burada hiçbir at para için, kupa için koşmaz. Rahvan atlar bayrak için koşarlar. Bu da bizim ata sporumuzun  ne kadar anlamlı ve manalı olduğunu ifade ediyor.” 

Yarışları Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, İlçe Emniyet Müdür Celal Sarısoy, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen  Muhammet Ali Gökkan, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Gürel, Ali Kemal Mehel, Ahmet Şahin, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

Yarışlarda dereceye giren at sahipleri şu şekilde;

BAŞ;

1. Mehmet Özkan Çelik

2. Ömer Faruk Çelik

3. Salim Kırım

BAŞ ALTI;

1. Salim İleri

2. Yusuf Yaşarcan

3. Sinan Romanoğlu

BÜYÜK ORTA;

1. Hüseyin Ormancı

2. Tolga Sıbıç

3. İsa İleri

KÜÇÜK ORTA;

1. Metehan Apaydın

2. Çetin Karadağ

3. Şenol Demir

DESTE;

1. İlhan Savaş

2. Sefa Açıkel

3. Muhammed Yıldırım

DÖRTLÜ TAY;

1. Emrah Yanar

2. Mustafa Daban

3. Hasan Türk

ÜÇLÜ TAY;

1. Atilla Özgen

2. Murat Haki

 

Anahtar Kelimeler : RAHVAN, ATLAR, BAYRAK, İÇİN, KOŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız